Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kabeljauw met cherrytomaten

Lekkere gebakken kabeljauwfilet met balsamicoazijn, kappertjes, basilicum en cherrytomaatjes
Ingredienten
4 stukken kabeljauwfilet of kabeljauwhaasje a 150 gr
250 gr cherrytomaatjes (aan tros)
1 eetl balsamicoazijn
1 eetl olijfolie
2 eetl kappertjes
Bosje verse basilicum
1 citroen
Peper en zout
2 teentjes knoflook
Beetje bloem om te paneren
30 gr pijnboompitten
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de vis met peper en zout. Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze licht bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie en schep ze er daarna uit. Haal de vis door de bloem en bak deze daarna in dezelfde pan ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om.
 
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
Leg de vis daarna in een ovenschaal en verdeel de knoflook schijfjes er over. Snijd de citroen doormidden en snijd een helft in schijfjes en bewaar de andere helft voor het sap. Snijd de basilicum fijn en meng deze met de kappertjes, balsamicoazijn en sap van de halve citroen.
 
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
kabeljauw met cherry tomaten 01
Halveer de citroenschijfjes en leg deze op de vis. Verdeel het basilicum mengsel er over en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de vis nog 10 minuten afgedekt in de oven. Kabeljauw met cherrytomaten
Beoordeling (84 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette