Kalkoenrolletjes met sperziebonen

Lekker hoofdgerecht voor Pasen; rolletjes van kalkoen gevuld met sperziebonen en tomatentapenade

Ingrediënten
500 gr kalkoenfilet (4 filets)
100 gr sperziebonen
4 eetl tomatentapenade
Peper en zout
4 plakken rauwe ham
 
Materialen
Huishoud of aliminiumfolie
Touwtjes
Ovenschaal
Deegroller
 
Bereiding
Als je een groot stuk kalkoenfilet hebt snijd je deze met een schep mes dwars door midden. Leg de kalkoenfilets onder een stuk huishoudfolie en klop ze met een deegroller nog wat platter. Snij de puntjes van de sperziebonen af en kook ze 3 minuten in water. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Leg een plakje rauwe ham op een stukje huishoud of aluminiumfolie en leg een kalkoenfilet er op. Besmeer met tapenade en leg een klein hoopje boontjes aan een zijde. Bestrooi met peper en zout. Rol ze strak op en wikkel de folie dicht. Doe dit met alle filetlapjes en leg ze minimaal 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder vlak voordat je ze gaat bakken de folie en knoop 2 of 3 touwtjes per rolletje omheen zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de rolletjes rondom bruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak ze in 15 minuten gaar. Controleer voordat je ze serveert of ze goed gaar/wit zijn van binnen. Lekker met gebakken aardappeltjes of een aardappelgratin
 
 
19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.