Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kalkoenrolletjes met sperziebonen

Lekker hoofdgerecht voor Pasen; rolletjes van kalkoen gevuld met sperziebonen en tomatentapenade

Ingrediënten
500 gr kalkoenfilet (4 filets)
100 gr sperziebonen
4 eetl tomatentapenade
Peper en zout
4 plakken rauwe ham
 
Materialen
Huishoud of aliminiumfolie
Touwtjes
Ovenschaal
Deegroller
 
Bereiding
Als je een groot stuk kalkoenfilet hebt snijd je deze met een schep mes dwars door midden. Leg de kalkoenfilets onder een stuk huishoudfolie en klop ze met een deegroller nog wat platter. Snij de puntjes van de sperziebonen af en kook ze 3 minuten in water. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Leg een plakje rauwe ham op een stukje huishoud of aluminiumfolie en leg een kalkoenfilet er op. Besmeer met tapenade en leg een klein hoopje boontjes aan een zijde. Bestrooi met peper en zout. Rol ze strak op en wikkel de folie dicht. Doe dit met alle filetlapjes en leg ze minimaal 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder vlak voordat je ze gaat bakken de folie en knoop 2 of 3 touwtjes per rolletje omheen zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de rolletjes rondom bruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak ze in 15 minuten gaar. Controleer voordat je ze serveert of ze goed gaar/wit zijn van binnen. Lekker met gebakken aardappeltjes of een aardappelgratin
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×