Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kalkoenrolletjes met sperziebonen

Lekker hoofdgerecht voor Pasen; rolletjes van kalkoen gevuld met sperziebonen en tomatentapenade

Ingrediënten
500 gr kalkoenfilet (4 filets)
100 gr sperziebonen
4 eetl tomatentapenade
Peper en zout
4 plakken rauwe ham
 
Materialen
Huishoud of aliminiumfolie
Touwtjes
Ovenschaal
Deegroller
 
Bereiding
Als je een groot stuk kalkoenfilet hebt snijd je deze met een schep mes dwars door midden. Leg de kalkoenfilets onder een stuk huishoudfolie en klop ze met een deegroller nog wat platter. Snij de puntjes van de sperziebonen af en kook ze 3 minuten in water. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Leg een plakje rauwe ham op een stukje huishoud of aluminiumfolie en leg een kalkoenfilet er op. Besmeer met tapenade en leg een klein hoopje boontjes aan een zijde. Bestrooi met peper en zout. Rol ze strak op en wikkel de folie dicht. Doe dit met alle filetlapjes en leg ze minimaal 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder vlak voordat je ze gaat bakken de folie en knoop 2 of 3 touwtjes per rolletje omheen zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de rolletjes rondom bruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak ze in 15 minuten gaar. Controleer voordat je ze serveert of ze goed gaar/wit zijn van binnen. Lekker met gebakken aardappeltjes of een aardappelgratin
 
 
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel