Kersen koffie dessert

Makkelijk en snel; lekkere coupe van chocoladecake met koffie, mascarpone room en kersen

Ingrediënten
1 pot kersen op sap, ontpit
4 plakken chocoladecake
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 kopje sterke koffie
3 eetl suiker
chocolade koffieboontjes om te garneren
 
Materialen
4 hoge glazen
 
Bereiding
Snijd de cake in kleine stukjes en dus deze zachtjes op de bodem van de glazen. Verdeel ongeveer 1 a 2 eetlepels koffie per glas er over de cake en laat even intrekken. Klop inmiddels de slagroom met de suiker stijf en meng met de mascarpone. Schep wat room op de cake en strijk glad. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de room, houd er 4 apart. Schep nog een toef room op der kersen en garneel met de overgbleven kersen en koffieboontjes. Serveer direct of bewaar zolang in de koelkast. 
 
 
 
50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!