Kersen koffie dessert
Makkelijk en snel; lekkere coupe van chocoladecake met koffie, mascarpone room en kersen
Ingrediënten
1 pot kersen op sap, ontpit
4 plakken chocoladecake
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 kopje sterke koffie
3 eetl suiker
chocolade koffieboontjes om te garneren
4 plakken chocoladecake
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 kopje sterke koffie
3 eetl suiker
chocolade koffieboontjes om te garneren
Materialen
4 hoge glazen
Bereiding
Snijd de cake in kleine stukjes en dus deze zachtjes op de bodem van de glazen. Verdeel ongeveer 1 a 2 eetlepels koffie per glas er over de cake en laat even intrekken. Klop inmiddels de slagroom met de suiker stijf en meng met de mascarpone. Schep wat room op de cake en strijk glad. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de room, houd er 4 apart. Schep nog een toef room op der kersen en garneel met de overgbleven kersen en koffieboontjes. Serveer direct of bewaar zolang in de koelkast.