Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kersen koffie dessert

Makkelijk en snel; lekkere coupe van chocoladecake met koffie, mascarpone room en kersen

Ingrediënten
1 pot kersen op sap, ontpit
4 plakken chocoladecake
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 kopje sterke koffie
3 eetl suiker
chocolade koffieboontjes om te garneren
 
Materialen
4 hoge glazen
 
Bereiding
Snijd de cake in kleine stukjes en dus deze zachtjes op de bodem van de glazen. Verdeel ongeveer 1 a 2 eetlepels koffie per glas er over de cake en laat even intrekken. Klop inmiddels de slagroom met de suiker stijf en meng met de mascarpone. Schep wat room op de cake en strijk glad. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de room, houd er 4 apart. Schep nog een toef room op der kersen en garneel met de overgbleven kersen en koffieboontjes. Serveer direct of bewaar zolang in de koelkast. 
 
 
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)