GEBAK – 25 MIN + 40 OVENTIJD – 8 STUKS **
Kleine kersen vlaaitjes die niet alleen lekker zijn maar ook leuk zijn om uit te delen op je feestje
Ingrediënten
175 gr boter (in blokjes)
300 gr bloem
150 gr suiker
30 gr fijngehakte of gemalen amandelen
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 klein eitje
1 grote pot kersen zonder pit op siroop
1 eelt maizena
Poedersuiker
Materialen
Kleine gebaksvormpjes van ca 10 cm doorsnede
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de ovenschaaltjes en druk aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Laat de kersen uitlekken, meng met de maizena en verdeel ze over de schaaltjes. Verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de kersen kruimel vlaaitjes 40 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Strooi er voor het serveren nog wat poedersuiker over.