Kersen kruimel vlaaitjes

Kleine kersen vlaaitjes die niet alleen lekker zijn maar ook leuk zijn om uit te delen op je feestje

Ingrediënten
175 gr boter (in blokjes)
300 gr bloem
150 gr suiker
30 gr fijngehakte of gemalen amandelen 
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 klein eitje
1 grote pot kersen zonder pit op siroop
1 eelt maizena
Poedersuiker
 
Materialen
Kleine gebaksvormpjes van ca 10 cm doorsnede
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de ovenschaaltjes en druk aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Laat de kersen uitlekken, meng met de maizena en verdeel ze over de schaaltjes. Verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de kersen kruimel vlaaitjes 40 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Strooi er voor het serveren nog wat poedersuiker over.  
 
40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.