Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kersen kruimel vlaaitjes

Kleine kersen vlaaitjes die niet alleen lekker zijn maar ook leuk zijn om uit te delen op je feestje

Ingrediënten
175 gr boter (in blokjes)
300 gr bloem
150 gr suiker
30 gr fijngehakte of gemalen amandelen 
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 klein eitje
1 grote pot kersen zonder pit op siroop
1 eelt maizena
Poedersuiker
 
Materialen
Kleine gebaksvormpjes van ca 10 cm doorsnede
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de ovenschaaltjes en druk aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Laat de kersen uitlekken, meng met de maizena en verdeel ze over de schaaltjes. Verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de kersen kruimel vlaaitjes 40 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Strooi er voor het serveren nog wat poedersuiker over.  
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×