Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kersencrumble

Toetje van kersen onder een laagje kruimeldeeg, lekker met wat slagroom of een bolletje ijs 

Ingredienten
280 gr kersen uit pot (uitgelekt)
2 eetl witte basterdsuiker
1 theel maizena
100 gr bloem
60 gr koude roomboter
50 gr suiker
2 eetl gehakte pecannoten
 
Materialen
4 ovenvaste schaaltjes of 1 grotere schaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom. Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes. Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
 
kersen crumble 01
kersen crumble 01
kersen crumble 01
Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door. Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes. Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over. Zet de schaaltjes 25 min in de oven. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
 
kersen crumble 01
kersen crumble 01
kersen crumble 01

 

Beoordeling (43 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst