Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kersencrumble

Toetje van kersen onder een laagje kruimeldeeg, lekker met wat slagroom of een bolletje ijs 

Ingredienten
280 gr kersen uit pot (uitgelekt)
2 eetl witte basterdsuiker
1 theel maizena
100 gr bloem
60 gr koude roomboter
50 gr suiker
2 eetl gehakte pecannoten
 
Materialen
4 ovenvaste schaaltjes of 1 grotere schaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom. Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes. Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
 
kersen crumble 01
kersen crumble 01
kersen crumble 01
Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door. Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes. Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over. Zet de schaaltjes 25 min in de oven. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
 
kersen crumble 01
kersen crumble 01
kersen crumble 01

 

Beoordeling (51 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread