Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kersencrumble

Toetje van kersen onder een laagje kruimeldeeg, lekker met wat slagroom of een bolletje ijs 

Ingredienten
280 gr kersen uit pot (uitgelekt)
2 eetl witte basterdsuiker
1 theel maizena
100 gr bloem
60 gr koude roomboter
50 gr suiker
2 eetl gehakte pecannoten
 
Materialen
4 ovenvaste schaaltjes of 1 grotere schaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom. Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes. Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
 
kersen crumble 01
kersen crumble 01
kersen crumble 01
Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door. Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes. Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over. Zet de schaaltjes 25 min in de oven. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
 
kersen crumble 01
kersen crumble 01
kersen crumble 01

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×