Kersttulband

Heerlijk gebak voor de kerst: tulband cake met cranberries, pistache en witte chocolade

 
Ingredienten
250 gr boter + om in te vetten, op kamertemperatuur
2 zakjes vanillesuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr licht bruine basterdsuiker
5 eieren, op kamertemperatuur
50 gr pistachenootjes
100 gr gedroogde cranberries
50 gr rozijnen
 
Glazuur:
75 gr witte chocolade
30 gr boter
 
Materialen
Tulband van ca 22 cm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de pistachenootjes grof. Bewaar wat pistache stukjes en cranberries voor de garnering en schep de rest met de rozijnen door het beslag.
 
kersttulband01
kersttulband02
kersttulband03
Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg er voor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Laat de cake ongeveer 15 min afkoelen en keer hem dan om om helemaal af te laten koelen. Je kunt eventueel wat van de onderzijde af snijden om hem recht te maken.
 
kersttulband04
kersttulband05
kersttulband06
Smelt de chocolade met 30 gr boter au bain marie. Als de chocolade helemaal vloeibaar is geworden bedruip je de bovenzijde van de cake hiermee. Bestrooi met de stukjes pistache en gedroogde cranberries en laat de chocolade stollen.
 
119 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.