Kheer (Indiaas rijstdessert)
Makkelijke licht zoet Indiaas dessert met amandelen en cranberries.
Ingrediënten
Deeg:
120 gr basmatirijst
300 ml volle melk
200 ml kokosmelk
1 theel gemalen kardemom
4 eetl suiker
4 eetl amandelen
4 eetl gedroogde cranberries
120 gr basmatirijst
300 ml volle melk
200 ml kokosmelk
1 theel gemalen kardemom
4 eetl suiker
4 eetl amandelen
4 eetl gedroogde cranberries
Bereiding
Breng de melk en kokosmelk zachtjes aan de kook. Voeg de rijst en de kardemom toe en laat 30 minuutjes afgedekt zachtjes koken. Roer regelmatig zodat de rijst niet verbrand op de bodem. Als er een papachtige substantie is ontstaan roer je de suiker er door. Schep de warme rijst in kommetjes en schep de amandelen en cranberries er op. Ook lekker met vers fruit.