Kheer (Indiaas rijstdessert)

Makkelijke licht zoet Indiaas dessert met amandelen en cranberries.

Ingrediënten
Deeg:
120 gr basmatirijst
300 ml volle melk
200 ml kokosmelk
1 theel gemalen kardemom
4 eetl suiker
4 eetl amandelen
4 eetl gedroogde cranberries
 
Bereiding
Breng de melk en kokosmelk zachtjes aan de kook. Voeg de rijst en de kardemom toe en laat 30 minuutjes afgedekt zachtjes koken. Roer regelmatig zodat de rijst niet verbrand op de bodem. Als er een papachtige substantie is ontstaan roer je de suiker er door. Schep de warme rijst in kommetjes en schep de amandelen en cranberries er op. Ook lekker met vers fruit. 
 
 
44 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.