Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip in rode wijn

Lekkere franse stoofschotel met kip, tomaat, pepers, rozemarijn in rode wijn.

 
Ingrediënten
Ca 600 gr kipdrumsticks
2 rode uien, in partjes
2 (witte) uien
6 knoflookteentjes, in schil
6 milde groene pepers
Rozemarijn
3 eetl olijfolie
4 a 5 tomaten
1 citroen, uitgeperst
150 ml rode wijn
1 theel suiker
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk de knoflookteentjes een beetje plat met een mes. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan en bak de kip rondom aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak 3 minuutjes mee. Doe de groene pepers en rozemarijn erbij en blus af met de rode wijn, citroensap en een scheut water. Breng op smaak met de suiker. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de tomaten er tussen. Zet de schaal ca 50 minuten in de oven. Serveer met brood om mee te dippen. Lekker met gebakken aardappeltjes of puree.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×