Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kip in rode wijn

Lekkere franse stoofschotel met kip, tomaat, pepers, rozemarijn in rode wijn.

 
Ingrediënten
Ca 600 gr kipdrumsticks
2 rode uien, in partjes
2 (witte) uien
6 knoflookteentjes, in schil
6 milde groene pepers
Rozemarijn
3 eetl olijfolie
4 a 5 tomaten
1 citroen, uitgeperst
150 ml rode wijn
1 theel suiker
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk de knoflookteentjes een beetje plat met een mes. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan en bak de kip rondom aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak 3 minuutjes mee. Doe de groene pepers en rozemarijn erbij en blus af met de rode wijn, citroensap en een scheut water. Breng op smaak met de suiker. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de tomaten er tussen. Zet de schaal ca 50 minuten in de oven. Serveer met brood om mee te dippen. Lekker met gebakken aardappeltjes of puree.

 

Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette