Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip in rode wijn

Lekkere franse stoofschotel met kip, tomaat, pepers, rozemarijn in rode wijn.

 
Ingrediënten
Ca 600 gr kipdrumsticks
2 rode uien, in partjes
2 (witte) uien
6 knoflookteentjes, in schil
6 milde groene pepers
Rozemarijn
3 eetl olijfolie
4 a 5 tomaten
1 citroen, uitgeperst
150 ml rode wijn
1 theel suiker
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk de knoflookteentjes een beetje plat met een mes. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een grote pan en bak de kip rondom aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak 3 minuutjes mee. Doe de groene pepers en rozemarijn erbij en blus af met de rode wijn, citroensap en een scheut water. Breng op smaak met de suiker. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de tomaten er tussen. Zet de schaal ca 50 minuten in de oven. Serveer met brood om mee te dippen. Lekker met gebakken aardappeltjes of puree.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×