Kip marsala
Kipfilets en champignons in een saus van Italiaanse marsalawijn geserveerd met polenta
Ingredienten
2 kipfilets
125 gr champignons
100 gr marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter, ook in kleine flesjes)
40 gr boter
2 eetlepels bloem
1 uitje
1 teentje knoflook
100 gr polenta
50 gr parmezaanse kaas
peper en zout
Bereiding
Sla de kipfilets open en leg ze op een snijplank. Leg er een stuk folie op en sla ze met een deegroller of pan platter. Haal ze door de bloem zodat er een wit laagje om de kip zit. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip mooi bruin en gaar in ca 8 tot 10 min. Bestrooi de kip met een beetje peper en zout. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje.






Laat de saus inkoken naar gewenste dikt (geen zin om te wachten, bind de saus met een beetje maïzena). Leg de kip weer terug in de pan en warm op in de saus. Bereid ondertussen de polenta volgens de verpakking tot een puree. Roer de parmezaanse kaas er op het laatst door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip in marsalasaus met de polenta.