Kip marsala

Kipfilets en champignons in een saus van Italiaanse marsalawijn geserveerd met polenta

Ingredienten
2 kipfilets
125 gr champignons
100 gr marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter, ook in kleine flesjes)
40 gr boter
2 eetlepels bloem
1 uitje
1 teentje knoflook
100 gr polenta
50 gr parmezaanse kaas
peper en zout
 
Bereiding
Sla de kipfilets open en leg ze op een snijplank. Leg er een stuk folie op en sla ze met een deegroller of pan platter. Haal ze door de bloem zodat er een wit laagje om de kip zit. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip mooi bruin en gaar in ca 8 tot 10 min. Bestrooi de kip met een beetje peper en zout. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje.
 
kip marsala 01
kip marsala 01
kip marsala 01
Verhit de rest van de boter in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuutjes. Giet de marsala wijn er bij en laat de alcohol verdampen. Voeg ook nog een scheutje water toe. Breng het mengsel aan de kook en schraap met een spatel over de bodem van de pan en week de restjes los.
 
kip marsala 01
kip marsala 01
kip marsala 01
Laat de saus inkoken naar gewenste dikt (geen zin om te wachten, bind de saus met een beetje maïzena). Leg de kip weer terug in de pan en warm op in de saus. Bereid ondertussen de polenta volgens de verpakking tot een puree. Roer de parmezaanse kaas er op het laatst door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip in marsalasaus met de polenta.
 
54 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.