Kip marsala

Kipfilets en champignons in een saus van Italiaanse marsalawijn geserveerd met polenta

Ingredienten
2 kipfilets
125 gr champignons
100 gr marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter, ook in kleine flesjes)
40 gr boter
2 eetlepels bloem
1 uitje
1 teentje knoflook
100 gr polenta
50 gr parmezaanse kaas
peper en zout
 
Bereiding
Sla de kipfilets open en leg ze op een snijplank. Leg er een stuk folie op en sla ze met een deegroller of pan platter. Haal ze door de bloem zodat er een wit laagje om de kip zit. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip mooi bruin en gaar in ca 8 tot 10 min. Bestrooi de kip met een beetje peper en zout. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje.
 
kip marsala 01
kip marsala 01
kip marsala 01
Verhit de rest van de boter in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuutjes. Giet de marsala wijn er bij en laat de alcohol verdampen. Voeg ook nog een scheutje water toe. Breng het mengsel aan de kook en schraap met een spatel over de bodem van de pan en week de restjes los.
 
kip marsala 01
kip marsala 01
kip marsala 01
Laat de saus inkoken naar gewenste dikt (geen zin om te wachten, bind de saus met een beetje maïzena). Leg de kip weer terug in de pan en warm op in de saus. Bereid ondertussen de polenta volgens de verpakking tot een puree. Roer de parmezaanse kaas er op het laatst door en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip in marsalasaus met de polenta.
 
50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.