Kip met groenten en pindasaus

Heerlijke roerbakgroenten met goudbruin gebakken stukjes kip en een zelfgemaakte pindasaus

Ingrediënten
1 paprika
400 a 500 gr kipfilet in blokjes
300 gr worteltjes
300 gr sperziebonen
125 gr tauge
2 x 2 cm gember
1 eetl wokolie
1 teentje knoflook
1 uitje
Peper en zout
4 eetl pinda’s (ongezouten)
Eventueel brood om er bij te serveren
 
Pindasaus:
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetl sojasaus
½ theel sambal oelek (of meer)
150 ml sojamelk
5 eetl pindakaas (biologisch)
 
Bereiding:
Schrap indien nodig de wortels en verwijder de uiteindes van de boontjes. Kook of stoom de wortels en boontjes beetgaar. Snij de knoflook, ui en de gember fijn en fruit in de wokolie. Snijd de wortels in stukken en voeg toe aan de ui. Voeg daarna de sperziebonen toe. Snij de paprika in dunne reepjes en bak een minuutje of 7 met de wortels en boontjes mee.
 
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Verhit ondertussen in een andere pan een klein beetje olie en bak de kipfilet mooi goudbruin. Voeg de laatste 2 minuutjes de tauge toe aan de roerbak groenten. Breng zowel de kip als groenten op smaak met een snufje peper en zout. Verwarm voor de pindasaus de melk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer door.
 
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar min indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen. Verdeel de groenten op een bord en schep wat blokjes kip er op. Schep wat van de zelfgemaakte pindasaus er op en bestrooi met wat grofgehakte pinda’s. Lekker om met wat brood te dippen.
 
Je kunt ook de pindsaus door de kip roeren en daarna op de groenten scheppen.
 

 

41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.