Kip met groenten en pindasaus
Heerlijke roerbakgroenten met goudbruin gebakken stukjes kip en een zelfgemaakte pindasaus
Ingrediënten
1 paprika
400 a 500 gr kipfilet in blokjes
300 gr worteltjes
300 gr sperziebonen
125 gr tauge
2 x 2 cm gember
1 eetl wokolie
1 teentje knoflook
1 uitje
Peper en zout
4 eetl pinda’s (ongezouten)
Eventueel brood om er bij te serveren
Pindasaus:
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetl sojasaus
½ theel sambal oelek (of meer)
150 ml sojamelk
5 eetl pindakaas (biologisch)
Bereiding:
Schrap indien nodig de wortels en verwijder de uiteindes van de boontjes. Kook of stoom de wortels en boontjes beetgaar. Snij de knoflook, ui en de gember fijn en fruit in de wokolie. Snijd de wortels in stukken en voeg toe aan de ui. Voeg daarna de sperziebonen toe. Snij de paprika in dunne reepjes en bak een minuutje of 7 met de wortels en boontjes mee.








Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar min indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen. Verdeel de groenten op een bord en schep wat blokjes kip er op. Schep wat van de zelfgemaakte pindasaus er op en bestrooi met wat grofgehakte pinda’s. Lekker om met wat brood te dippen.
Je kunt ook de pindsaus door de kip roeren en daarna op de groenten scheppen.