Kip met groenten en pindasaus

Heerlijke roerbakgroenten met goudbruin gebakken stukjes kip en een zelfgemaakte pindasaus

Ingrediënten
1 paprika
400 a 500 gr kipfilet in blokjes
300 gr worteltjes
300 gr sperziebonen
125 gr tauge
2 x 2 cm gember
1 eetl wokolie
1 teentje knoflook
1 uitje
Peper en zout
4 eetl pinda’s (ongezouten)
Eventueel brood om er bij te serveren
 
Pindasaus:
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetl sojasaus
½ theel sambal oelek (of meer)
150 ml sojamelk
5 eetl pindakaas (biologisch)
 
Bereiding:
Schrap indien nodig de wortels en verwijder de uiteindes van de boontjes. Kook of stoom de wortels en boontjes beetgaar. Snij de knoflook, ui en de gember fijn en fruit in de wokolie. Snijd de wortels in stukken en voeg toe aan de ui. Voeg daarna de sperziebonen toe. Snij de paprika in dunne reepjes en bak een minuutje of 7 met de wortels en boontjes mee.
 
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Verhit ondertussen in een andere pan een klein beetje olie en bak de kipfilet mooi goudbruin. Voeg de laatste 2 minuutjes de tauge toe aan de roerbak groenten. Breng zowel de kip als groenten op smaak met een snufje peper en zout. Verwarm voor de pindasaus de melk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer door.
 
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar min indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen. Verdeel de groenten op een bord en schep wat blokjes kip er op. Schep wat van de zelfgemaakte pindasaus er op en bestrooi met wat grofgehakte pinda’s. Lekker om met wat brood te dippen.
 
Je kunt ook de pindsaus door de kip roeren en daarna op de groenten scheppen.
 

 

40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.