Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kip met groenten en pindasaus

Heerlijke roerbakgroenten met goudbruin gebakken stukjes kip en een zelfgemaakte pindasaus

Ingrediënten
1 paprika
400 a 500 gr kipfilet in blokjes
300 gr worteltjes
300 gr sperziebonen
125 gr tauge
2 x 2 cm gember
1 eetl wokolie
1 teentje knoflook
1 uitje
Peper en zout
4 eetl pinda’s (ongezouten)
Eventueel brood om er bij te serveren
 
Pindasaus:
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetl sojasaus
½ theel sambal oelek (of meer)
150 ml sojamelk
5 eetl pindakaas (biologisch)
 
Bereiding:
Schrap indien nodig de wortels en verwijder de uiteindes van de boontjes. Kook of stoom de wortels en boontjes beetgaar. Snij de knoflook, ui en de gember fijn en fruit in de wokolie. Snijd de wortels in stukken en voeg toe aan de ui. Voeg daarna de sperziebonen toe. Snij de paprika in dunne reepjes en bak een minuutje of 7 met de wortels en boontjes mee.
 
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Verhit ondertussen in een andere pan een klein beetje olie en bak de kipfilet mooi goudbruin. Voeg de laatste 2 minuutjes de tauge toe aan de roerbak groenten. Breng zowel de kip als groenten op smaak met een snufje peper en zout. Verwarm voor de pindasaus de melk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer door.
 
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Kip met pindasaus 01
Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar min indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen. Verdeel de groenten op een bord en schep wat blokjes kip er op. Schep wat van de zelfgemaakte pindasaus er op en bestrooi met wat grofgehakte pinda’s. Lekker om met wat brood te dippen.
 
Je kunt ook de pindsaus door de kip roeren en daarna op de groenten scheppen.
 

 

Beoordeling (30 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel