Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip met watermeloen salsa

Kip gemarineerd op Oosterse wijze met een zomerse kleurrijke salsa van watermeloen

Ingrediënten
2 kipfilets
100 gram watermeloen
1 gele paprika
4 eetlepels mirin
sap van een halve limoen
1,5 dl sojasaus
olijfolie
peper en zout
Eventueel witte rijst
 
Voorbereiding
Verwijder eventueel vet van de kipfilets met een scherp mes. Meng de sojasaus met twee eetlepels mirin en breng op smaak met peper. Marineer de kipfilets minimaal 4 uur in het mengsel. Dit gaat het makkelijkste in een hersluitbare plastic zak.
 
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de gele paprika in snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de pitten uit de watermeloen en snijd in iets grotere stukken. Meng de paprika en watermeloen met twee eetlepels mirin en het limoensap, breng op smaak met peper en zout.
 
Kip met watermeloen salsa 01
Kip met watermeloen salsa 01
Kip met watermeloen salsa 01
Haal de kipfilets uit de marinade en laat een beetje uitlekken. Besprenkel de kipfilets met olijfolie en verhit een grill pan op hoog vuur. Grill de kipfilet aan beide kanten ongeveer 3 minuten, draai de kipfilet zodat het grillpatroon zichtbaar wordt. Het is ook mogelijk om de kip op een barbecue te grillen.
 
Snijd de kipfilets in stukken, serveer met witte rijst en verdeel de watermeloen salsa over de kip.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×