Kip met watermeloen salsa

Kip gemarineerd op Oosterse wijze met een zomerse kleurrijke salsa van watermeloen

Ingrediënten
2 kipfilets
100 gram watermeloen
1 gele paprika
4 eetlepels mirin
sap van een halve limoen
1,5 dl sojasaus
olijfolie
peper en zout
Eventueel witte rijst
 
Voorbereiding
Verwijder eventueel vet van de kipfilets met een scherp mes. Meng de sojasaus met twee eetlepels mirin en breng op smaak met peper. Marineer de kipfilets minimaal 4 uur in het mengsel. Dit gaat het makkelijkste in een hersluitbare plastic zak.
 
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de gele paprika in snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de pitten uit de watermeloen en snijd in iets grotere stukken. Meng de paprika en watermeloen met twee eetlepels mirin en het limoensap, breng op smaak met peper en zout.
 
Kip met watermeloen salsa 01
Kip met watermeloen salsa 01
Kip met watermeloen salsa 01
Haal de kipfilets uit de marinade en laat een beetje uitlekken. Besprenkel de kipfilets met olijfolie en verhit een grill pan op hoog vuur. Grill de kipfilet aan beide kanten ongeveer 3 minuten, draai de kipfilet zodat het grillpatroon zichtbaar wordt. Het is ook mogelijk om de kip op een barbecue te grillen.
 
Snijd de kipfilets in stukken, serveer met witte rijst en verdeel de watermeloen salsa over de kip.
 

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.