Kip teriyaki met mango

Kip teriyaki maak je voortaan helemaal zelf met behulp van dit heerlijke recept met mango

Ingredienten
400 gram zilvervliesrijst
10 dadels zonder pit
150 ml sojasaus
50 ml rijstazijn
2 teentjes knoflook
1 rode ui
250 gram kipfilet
Een scheut olijfolie
250 gram mango
1 theelepel gemberpoeder
1/2 kippenbouillonblokje
Een handje sesamzaadjes
 
Materialen
Keukenmachine of blender
 
Bereiding
Week de dadels gedurende 5-10 minuten in een kommetje met heet water. Mix de geweekte dadels met een klein restje van het hete water met de soja saus, rijstazijn, knoflook en gemberpoeder in de keukenmachine of blender tot een gladde saus.
 
Kip teriyaki met mango 01
Kip teriyaki met mango 01
Kip teriyaki met mango 01
Breng 100 ml water in een pan aan de kook en voeg hier een half kippenbouillonblokje aan toe. Snijd de ui en de kip in stukjes en fruit de ui in een pan. Voeg vervolgens de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Voeg de saus uit de keukenmachine en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.
 
Kip teriyaki met mango 01
Kip teriyaki met mango 01
Kip teriyaki met mango 01
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tenslotte de mango in stukjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel naar smaak nog wat water toe als je de saus liever iets dunner wil maken. Serveer de rijst met de saus en garneer met sesamzaadjes en lente-ui.
 
45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.