Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kipkerrie in bladerdeeg

 
Lekkere hartige snack voor een gezellig avondje.
 
Ingrediënten
1 kipfilet
1/2 blokje kippenbouillon
Snufje kurkuma
1 ei
2 theelepels kerriepoeder
Verse peterselie, fijngehakt
Peper en zout
6 vellen bladerdeeg, ontdooid
 
Bereiding:
Breng een laagje water aan de kook. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan. Leg de kipfilet in het water en zorg ervoor dat de kipfilet goed onder water blijft. Kook de kip ongeveer 45 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de kip afkoelen. Trek de kipfilet met een vork uit elkaar en doe de kleine stukjes vlees in een kom. Meng dit met de kurkuma, kerriepoeder en peterselie en breng het op smaak met peper en zout. Klop het ei los en roer de helft door de stukjes kipfilet. De andere helft bewaart u. Snijd elk velletje bladerdeeg in vieren. Leg in het midden van 12 vierkantjes een schepje van het kipkerrie-mengsel en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met water. Maak met een mes 3 inkepingen in de andere 12 vierkantjes en leg ze op de velletjes met het kipkerrie-mengsel. Druk de randjes goed dicht met een vork. Bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde met de rest van het losgeklopte ei en zet ongeveer 15 min in de oven totdat ze goud bruin zijn. U kunt de hapjes zowel warm als koud serveren.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×