Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kipkerrie in bladerdeeg

 
Lekkere hartige snack voor een gezellig avondje.
 
Ingrediënten
1 kipfilet
1/2 blokje kippenbouillon
Snufje kurkuma
1 ei
2 theelepels kerriepoeder
Verse peterselie, fijngehakt
Peper en zout
6 vellen bladerdeeg, ontdooid
 
Bereiding:
Breng een laagje water aan de kook. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan. Leg de kipfilet in het water en zorg ervoor dat de kipfilet goed onder water blijft. Kook de kip ongeveer 45 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de kip afkoelen. Trek de kipfilet met een vork uit elkaar en doe de kleine stukjes vlees in een kom. Meng dit met de kurkuma, kerriepoeder en peterselie en breng het op smaak met peper en zout. Klop het ei los en roer de helft door de stukjes kipfilet. De andere helft bewaart u. Snijd elk velletje bladerdeeg in vieren. Leg in het midden van 12 vierkantjes een schepje van het kipkerrie-mengsel en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met water. Maak met een mes 3 inkepingen in de andere 12 vierkantjes en leg ze op de velletjes met het kipkerrie-mengsel. Druk de randjes goed dicht met een vork. Bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde met de rest van het losgeklopte ei en zet ongeveer 15 min in de oven totdat ze goud bruin zijn. U kunt de hapjes zowel warm als koud serveren.
Beoordeling (94 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst