Kippenpastei

Romantisch valentijnsrecept voor 2: chicken pot pie met erwtjes en worteltjes onder een dakje van bladerdeeg

Ingrediënten 
4 plakken bladerdeeg
175 gr kip
125 gr champignons, in plakjes
20 gr bloem + om te bestrooien
15 gr boter
125 ml kippenbouillon
2 eetlepels creme fraiche
1 klein uitje
Pot erwtjes en worteltjes a 350 gr
Snuf gedroogde tijm
Boter of olie om te bakken
½ ei
 
Materialen
Ovenschaaltjes van ca 12 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een klein beetje olie of boter aan in een pan. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak een minuut of 5 mee.
 
kippenpastei 2
kippenpastei 2
kippenpastei 2
Smelt in een ander klein pannetje de 15 gr boter en roer daarna de bloem er door. Laat de roux 2 minuten zachtjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de bouillon er bij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken en voeg kort toe aan de kip en champignons.
 
kippenpastei 2
kippenpastei 2
kippenpastei 2
Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout en tijm. Giet de saus er bij en roer ook de creme fraiche er door. Neem 2 ovenschaaltjes en vet deze in (ook de randen). Schep het mengsel in de schaaltjes. Bebloem een werkvlak en leg 2 vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit met een deegroller zodat je een grotere plak krijgt.
 
kippenpastei 2
kippenpastei 2
kippenpastei 2
Steek met een vormpje een figuur het deeg. Span het deeg over de ovenschaaltjes, Druk de randen goed vast aan de buitenzijde. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Zet de pot pie ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg mooi bruin en krokant is.
 
Tip: je kunt het schaaltje ook vullen met een stoofpotje.
 
 
38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.