Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kippenpastei

Romantisch valentijnsrecept voor 2: chicken pot pie met erwtjes en worteltjes onder een dakje van bladerdeeg

Ingrediënten 
4 plakken bladerdeeg
175 gr kip
125 gr champignons, in plakjes
20 gr bloem + om te bestrooien
15 gr boter
125 ml kippenbouillon
2 eetlepels creme fraiche
1 klein uitje
Pot erwtjes en worteltjes a 350 gr
Snuf gedroogde tijm
Boter of olie om te bakken
½ ei
 
Materialen
Ovenschaaltjes van ca 12 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een klein beetje olie of boter aan in een pan. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak een minuut of 5 mee.
 
kippenpastei 2
kippenpastei 2
kippenpastei 2
Smelt in een ander klein pannetje de 15 gr boter en roer daarna de bloem er door. Laat de roux 2 minuten zachtjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de bouillon er bij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken en voeg kort toe aan de kip en champignons.
 
kippenpastei 2
kippenpastei 2
kippenpastei 2
Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout en tijm. Giet de saus er bij en roer ook de creme fraiche er door. Neem 2 ovenschaaltjes en vet deze in (ook de randen). Schep het mengsel in de schaaltjes. Bebloem een werkvlak en leg 2 vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit met een deegroller zodat je een grotere plak krijgt.
 
kippenpastei 2
kippenpastei 2
kippenpastei 2
Steek met een vormpje een figuur het deeg. Span het deeg over de ovenschaaltjes, Druk de randen goed vast aan de buitenzijde. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Zet de pot pie ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg mooi bruin en krokant is.
 
Tip: je kunt het schaaltje ook vullen met een stoofpotje.
 
 
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread