Kleine quiche met restjes

Heb je ook nog allerlei restjes in de koelkast? maak er een een lekkere quiche van!     
Ingrediënten
50 ml melk
2 eieren
Peper en zout
50 gr geraspte kaas
2 velletjes bladerdeeg voor hartige taart, ontdooid
1 eetl olijfolie
boter om in te vetten
 
Restjes:
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 courgette
100 gr champignons
50 gr feta
1/2 bol mozzarella
3 plakken parmaham
paar blaadjes verse basilicum
2 eetl pijnboompitten
Handje verse spinazie
 
Materialen
Kleine quichevorm of springvorm van ca 16 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de knoflook fijn, de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook een minuutje aan. Voeg de courgette, champignons en spinazie toe en bak 5 minuten totdat het meeste vocht verdwenen is. Zet het vuur uit en voeg de pijnboompitten, parmaham en de basilicum toe aan de groente en roer even door. Breng op smaak met wat peper en zout.
 
Vet de quichevorm in met wat boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in de bodem. Klop de eieren met de melk en de geraspte kaas los. Snij de feta en mozzarella in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groente uit de pan in de quichevorm en giet het ei-kaasmengsel er over.
 
Zet ongeveer 20 minuten in de oven en je hebt een heerlijke quiche. Je kunt natuurlijk ook andere restjes zoals paprika, ui, spekjes, gehakt, erwtjes etc gebruiken en dit recept als basis gebruiken.
11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.