Kleine quiche met restjes

Heb je ook nog allerlei restjes in de koelkast? maak er een een lekkere quiche van!     
Ingrediënten
50 ml melk
2 eieren
Peper en zout
50 gr geraspte kaas
2 velletjes bladerdeeg voor hartige taart, ontdooid
1 eetl olijfolie
boter om in te vetten
 
Restjes:
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 courgette
100 gr champignons
50 gr feta
1/2 bol mozzarella
3 plakken parmaham
paar blaadjes verse basilicum
2 eetl pijnboompitten
Handje verse spinazie
 
Materialen
Kleine quichevorm of springvorm van ca 16 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de knoflook fijn, de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook een minuutje aan. Voeg de courgette, champignons en spinazie toe en bak 5 minuten totdat het meeste vocht verdwenen is. Zet het vuur uit en voeg de pijnboompitten, parmaham en de basilicum toe aan de groente en roer even door. Breng op smaak met wat peper en zout.
 
Vet de quichevorm in met wat boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in de bodem. Klop de eieren met de melk en de geraspte kaas los. Snij de feta en mozzarella in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groente uit de pan in de quichevorm en giet het ei-kaasmengsel er over.
 
Zet ongeveer 20 minuten in de oven en je hebt een heerlijke quiche. Je kunt natuurlijk ook andere restjes zoals paprika, ui, spekjes, gehakt, erwtjes etc gebruiken en dit recept als basis gebruiken.
12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.