Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kleine restjes quiche

Heb je ook nog allerlei restjes in de koelkast? maak er een een lekkere quiche van! 

 

Ingrediënten
50 ml melk 
2 eieren 
Peper en zout
50 gr geraspte kaas
2 velletjes bladerdeeg voor hartige taart, ontdooid 
1 eetl olijfolie
boter om in te vetten 
 
restjes:
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 courgette 
100 gr champignons
50 gr feta 
1/2 bol mozzarella 
3 plakken parmaham 
paar blaadjes verse basilicum
2 eetl pijnboompitten
Handje verse spinazie 
 
Materialen
Kleine quichevorm of springvorm van ca 16 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de knoflook fijn, de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook een minuutje aan. Voeg de courgette, champignons en spinazie toe en bak 5 minuten totdat het meeste vocht verdwenen is. Zet het vuur uit en voeg de pijnboompitten, parmaham en de basilicum toe aan de groente en roer even door. Breng op smaak met wat peper en zout. Vet de quichevorm in met wat boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in de bodem. Klop de eieren met de melk en de geraspte kaas los. Snij de feta en mozzarella in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groente uit de pan in de quichevorm en giet het ei-kaasmengsel er over. Zet ongeveer 20 minuten in de oven en je hebt een heerlijke quiche. Je kunt natuurlijk ook andere restjes zoals paprika, ui, spekjes, gehakt, erwtjes etc gebruiken en dit recept als basis gebruiken.
 
 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×