Knapperige samosa met gehakt

Kruidig gehakt met kikkererwten in een krokant jasje van filodeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snipper de knoflook en verwarm de oven op 180 graden. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de knoflook aan. voeg het gehakt toe en de garam masala. Rul het gehakt bruin. Laat de kikkererwten goed uitlekken en schep samen met wat fijngehakte koriander door het gehakt. Laat het filodeeg in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek ontdooien. Neem een vel en snijd deze een keer doormidden zodat je 2 rechthoeken hebt. Besmeer het filodeeg met een laagje boter.

 Schep een eetlepel van het gehaktmengsel vooraan op de strook deeg. Vouw een punt er over heen en druk alle randjes goed dicht, gebruik hiervoor eventueel een beetje water. Vouw de deeg driehoek verder naar voren om het deeg heen. Bestrijk de bovenzijde met een laag boter en leg de op bakplaat. Herhaal dit met alle vulling en vellen deeg. Bak de filodeeg driehoekje, of te wel de samosa, in ca 20 min knapperig.

70 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.