Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Knoflookbroodjes

Knapperige gegrilde knoflookbroodjes, lekker bij de tapas of als borrelhapje

Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • Finke klont boter
  • Scheutje olijfolie
  • Paar takjes peterselie
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)

Bereiding
Verhit de grill in de oven voor (heb je deze functie niet dan kun je ze ook in een grillpan bakken). Verhit de olie in een pan en voeg de fijngesneden knoflook toe. Zet het vuur niet te hoog anders verbrand de knoflook. Voeg de boter toe en laat smelten. Bak de knoflook een paar minuutjes tot hij begint te verkleuren.

Hak de peterselie fijn en voeg deze op het laatst toe. Doe de knoflookolie in een kommetje. Snijd het brood in stukken en leg met de opengesneden kant maar boven. Verdeel wat van de knoflookolie er over. Grill de broodjes nog 3 minuutjes krokant.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×