Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Knoflookbroodjes

Knapperige gegrilde knoflookbroodjes, lekker bij de tapas of als borrelhapje

Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • Finke klont boter
  • Scheutje olijfolie
  • Paar takjes peterselie
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)

Bereiding
Verhit de grill in de oven voor (heb je deze functie niet dan kun je ze ook in een grillpan bakken). Verhit de olie in een pan en voeg de fijngesneden knoflook toe. Zet het vuur niet te hoog anders verbrand de knoflook. Voeg de boter toe en laat smelten. Bak de knoflook een paar minuutjes tot hij begint te verkleuren.

Hak de peterselie fijn en voeg deze op het laatst toe. Doe de knoflookolie in een kommetje. Snijd het brood in stukken en leg met de opengesneden kant maar boven. Verdeel wat van de knoflookolie er over. Grill de broodjes nog 3 minuutjes krokant.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×