Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Knoflookbroodjes

Knapperige gegrilde knoflookbroodjes, lekker bij de tapas of als borrelhapje

Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • Finke klont boter
  • Scheutje olijfolie
  • Paar takjes peterselie
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)

Bereiding
Verhit de grill in de oven voor (heb je deze functie niet dan kun je ze ook in een grillpan bakken). Verhit de olie in een pan en voeg de fijngesneden knoflook toe. Zet het vuur niet te hoog anders verbrand de knoflook. Voeg de boter toe en laat smelten. Bak de knoflook een paar minuutjes tot hij begint te verkleuren.

knoflookbrood_01.jpg
knoflookbrood_02.jpg
knoflookbrood_03.jpg

Hak de peterselie fijn en voeg deze op het laatst toe. Doe de knoflookolie in een kommetje. Snijd het brood in stukken en leg met de opengesneden kant maar boven. Verdeel wat van de knoflookolie er over. Grill de broodjes nog 3 minuutjes krokant.

Beoordeling (61 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel