kokos maïssoep
Lekkere romige maar toch frisse soep met maïs, kokos en koriander
400 ml kokosmelk
4 eetl geraspte kokos
1 theel komijn poeder
1 bouillonblokje kippensoep
1 uitje
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
Paar takjes verse koriander
Bereiding
Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze een minuutje in pan met olijfolie. Schenk 500 ml water er bij en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en ¾ van de maïs toe en laat de soep 10 min zachtjes koken. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer fijn. Schenk de kokosmelk er bij en breng op smaak met komijn en 2 eetl geraspte kokos. Bewaar eventueel een paar maiskorrels voor garnering en voeg de rest toe aan de soep en verwarm een minuutje mee. Schep de soep in kommen en garneer met wat geraspte kokos, verse koriander en een paar maïs korrels.