Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

kokos maïssoep

Lekkere romige maar toch frisse soep met maïs, kokos en koriander

Ingrediënten
Blik maïs a 300 gr, uitgelekt
400 ml kokosmelk
4 eetl geraspte kokos
1 theel komijn poeder
1 bouillonblokje kippensoep
1 uitje
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
Paar takjes verse koriander
 
Bereiding

Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze een minuutje in pan met olijfolie. Schenk 500 ml water er bij en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en ¾ van de maïs toe en laat de soep 10 min zachtjes koken. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer fijn. Schenk de kokosmelk er bij en breng op smaak met komijn en 2 eetl geraspte kokos. Bewaar eventueel een paar maiskorrels voor garnering en voeg de rest toe aan de soep en verwarm een minuutje mee. Schep de soep in kommen en garneer met wat geraspte kokos, verse koriander en een paar maïs korrels.

 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.