kokos maïssoep

Lekkere romige maar toch frisse soep met maïs, kokos en koriander

Ingrediënten
Blik maïs a 300 gr, uitgelekt
400 ml kokosmelk
4 eetl geraspte kokos
1 theel komijn poeder
1 bouillonblokje kippensoep
1 uitje
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
Paar takjes verse koriander
 
Bereiding

Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze een minuutje in pan met olijfolie. Schenk 500 ml water er bij en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en ¾ van de maïs toe en laat de soep 10 min zachtjes koken. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer fijn. Schenk de kokosmelk er bij en breng op smaak met komijn en 2 eetl geraspte kokos. Bewaar eventueel een paar maiskorrels voor garnering en voeg de rest toe aan de soep en verwarm een minuutje mee. Schep de soep in kommen en garneer met wat geraspte kokos, verse koriander en een paar maïs korrels.

 

71 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.