Kokoscake met glazuur

Zachte en luchtige cake gemaakt met kokosmelk afgemaakt met een zoete glazuurlaag met kokosrasp

Ingrediënten 
240 gr zelfrijzend bakmeel
170 gr suiker
70 gr kokosrasp
160 ml kokosmelk
4 eieren
Boter om in te vetten
snuf zout
Optioneel voor een extra luchtig resultaat: 1 theelepel bakingsoda (te koop bij drogist of grote supermarkt)
 
Glazuur:
1 eiwit
60 ml water
225 gr suiker
60 ml water
40 gr geraspte kokos
 
Materialen
Bakblik cake (30 x 12 cm)
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven naar 190 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de kokosmelk en de 170 gr suiker in een kom en mix door elkaar met een garde of kort met de mixer. Voeg 1 ei toe en een eetlepel meel, mix deze ongeveer een minuut door het mengsel. Herhaal dit met de 3 overige eieren en 3 eetlepels meel. Na het laatste ei en eetlepel meel mix je nog 2 minuten door.
 
kokos cake 01
kokos cake 01
kokos cake 01
kokos cake 01
Neem een andere grote kom en meng hier het overige meel, snuf zout, 70 gr kokosrasp en eventueel de bakingsoda in. Maak een kuil in het midden en giet hier het natte mengsel van kokosmelk in. Schep dit met een lepel of spatel door elkaar heen, doe dit niet te lang. Doe het beslag in de cakevorm en tik een keer tegen het aanrechtblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
 
kokos cake 01
kokos cake 01
kokos cake 01
kokos cake 01
Bak de cake in 40 tot 45 min gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is van binnen. Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur en haal uit de vorm voordat je het glazuur er over doet. Maak ondertussen het glazuur. Mix het eiwit met een schone mixer en kom stijf. Verhit 60 ml water met 225 gr suiker langzaam in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel nog 2 minuten heel zachtjes pruttelen, het mengsel mag niet gaan karameliseren/bruin worden.
 
kokos cake 01
kokos cake 01
kokos cake 01
kokos cake 01
Neem het suikerwater van het vuur en giet beetje bij beetje bij het eiwit terwijl je met een mixer mixt. Doe dit net zo lang totdat het glazuur wat is afgekoeld en de juiste dikte heeft (niet te dun maar wel smeerbaar). Giet dan het glazuur over de gehele bovenzijde van de cake. Bestrooi met de kokosrasp en serveer.
 
144 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.