Kokoscake met glazuur
Zachte en luchtige cake gemaakt met kokosmelk afgemaakt met een zoete glazuurlaag met kokosrasp
Ingrediënten
240 gr zelfrijzend bakmeel
170 gr suiker
70 gr kokosrasp
160 ml kokosmelk
4 eieren
Boter om in te vetten
snuf zout
Optioneel voor een extra luchtig resultaat: 1 theelepel bakingsoda (te koop bij drogist of grote supermarkt)
Glazuur:
1 eiwit
60 ml water
225 gr suiker
60 ml water
40 gr geraspte kokos
Materialen
Bakblik cake (30 x 12 cm)
Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven naar 190 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de kokosmelk en de 170 gr suiker in een kom en mix door elkaar met een garde of kort met de mixer. Voeg 1 ei toe en een eetlepel meel, mix deze ongeveer een minuut door het mengsel. Herhaal dit met de 3 overige eieren en 3 eetlepels meel. Na het laatste ei en eetlepel meel mix je nog 2 minuten door.








Bak de cake in 40 tot 45 min gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is van binnen. Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur en haal uit de vorm voordat je het glazuur er over doet. Maak ondertussen het glazuur. Mix het eiwit met een schone mixer en kom stijf. Verhit 60 ml water met 225 gr suiker langzaam in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel nog 2 minuten heel zachtjes pruttelen, het mengsel mag niet gaan karameliseren/bruin worden.




Neem het suikerwater van het vuur en giet beetje bij beetje bij het eiwit terwijl je met een mixer mixt. Doe dit net zo lang totdat het glazuur wat is afgekoeld en de juiste dikte heeft (niet te dun maar wel smeerbaar). Giet dan het glazuur over de gehele bovenzijde van de cake. Bestrooi met de kokosrasp en serveer.