Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Komkommer met tonijn

Met dit recept heb je snel een lekker hapje met komkommer en tonijn op tafel 

 

Ingrediënten
1 Komkommer
½ rode paprika
1 eetl creme fraiche
2 eetl mayonaise
Zout en peper
Verse dille
1 blik a 185 gr tonijn in water
 
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en roer deze samen met de mayonaise en crème fraiche door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat verse dille.  Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in hele kleine blokjes. Snijd de komkomer in plakjes snijden en schep er wat van het tonijnmengsel op. Verdeel de blokjes paprika er over en strooi er nog wat verse dille over. 
 
Je kunt ook een andere variant maken; snijd de komkommer door de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit zodat er een uitholling ontstaat. Vul 2/3 van de holte in de komkommer met het tonijnmengsel. Verdeel de paprikablokjes over het tonijnmengsel. Snijd ze daarna in plakjes. Serveer eventueel met prikkers.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×