Komkommerrolletjes met garnalen

Een feestelijke amuse voor de kerst: frisse rolletjes van komkommer met roomkaas, paprika en garnalen

Ingredienten
1 komkommer
1 bakje roomkaas naturel a 185 gr
100 gr garnalen
verse koriander
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 eetlepel honing
1 limoen
peper en zout
 
Materialen
Kaasschaaf of mandoline
Fijne rasp
 
Bereiding
Snijd de komkommer over de lengte in dunne plakken met kaasschaaf of mandoline. Dep de komkommer droog met een keukenpapiertje. Besmeer een zijde met wat roomkaas en bestrooi met peper en zout. Leg een paar reepjes paprika, een garnaal aan een zijde en een paar blaadjes koriander.
 
komkommer amuse 01
komkommer amuse 01
komkommer amuse 01
komkommer amuse 01
Rol de komkommer strak op. Rasp de limoen en pers uit. Schep de honing door de limoenrasp en sap. Zet de komkommer rolletjes met de garnaal naar boven op een bordje. Druppel er wat van het limoen honing mengsel over. Steek de rolletjes eventueel vast een prikker.
 
Vind je dit leuk?
64 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!