Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Komkommerrolletjes met garnalen

Een feestelijke amuse voor de kerst: frisse rolletjes van komkommer met roomkaas, paprika en garnalen

Ingredienten
1 komkommer
1 bakje roomkaas naturel a 185 gr
100 gr garnalen
verse koriander
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 eetlepel honing
1 limoen
peper en zout
 
Materialen
Kaasschaaf of mandoline
Fijne rasp
 
Bereiding
Snijd de komkommer over de lengte in dunne plakken met kaasschaaf of mandoline. Dep de komkommer droog met een keukenpapiertje. Besmeer een zijde met wat roomkaas en bestrooi met peper en zout. Leg een paar reepjes paprika, een garnaal aan een zijde en een paar blaadjes koriander.
 
komkommer amuse 01
komkommer amuse 01
komkommer amuse 01
komkommer amuse 01
Rol de komkommer strak op. Rasp de limoen en pers uit. Schep de honing door de limoenrasp en sap. Zet de komkommer rolletjes met de garnaal naar boven op een bordje. Druppel er wat van het limoen honing mengsel over. Steek de rolletjes eventueel vast een prikker.
 
Beoordeling (49 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel