Koolrabisoep met mosterdballetjes

Stevig soepje gemaakt van koolrabi en aardappel met zelfgemaakte gehaktballetjes met mosterd
Ingredienten
2 middelgrote koolrabi’s (ca 700 gram)
1 aardappel
1 liter groentebouillon
250 ml melk
250 gr rundergehakt
1 klein ei
3 eetl paneermeel
1 eetl mosterd
peper en zout
1 ui
1 eetl olijfolie
verse peterselie om te garneren
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui. Schil de koolrabi en aardappel en snijd in stukken. Verhit olie in een pan en fruit de uit hierin. Voeg de koolrabi en aardappel toe en bak 5 min. Voeg dan de bouillon en melk toe en laat 10 min zachtjes koken.
 
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
Maak ondertussen de gehaktballetjes: Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd en een snufje peper en zout. Draai er kleine balletjes van (ca 20 stuks). Pureer de groenten met een staafmixer fijn en zet terug op het vuur.
 
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
 
Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 tot 10 min gaar worden in de soep. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Serveer de soep met wat fijngehakt peterselie.
27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!