Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Koolrabisoep met mosterdballetjes

Stevig soepje gemaakt van koolrabi en aardappel met zelfgemaakte gehaktballetjes met mosterd
Ingredienten
2 middelgrote koolrabi’s (ca 700 gram)
1 aardappel
1 liter groentebouillon
250 ml melk
250 gr rundergehakt
1 klein ei
3 eetl paneermeel
1 eetl mosterd
peper en zout
1 ui
1 eetl olijfolie
verse peterselie om te garneren
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui. Schil de koolrabi en aardappel en snijd in stukken. Verhit olie in een pan en fruit de uit hierin. Voeg de koolrabi en aardappel toe en bak 5 min. Voeg dan de bouillon en melk toe en laat 10 min zachtjes koken.
 
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
Maak ondertussen de gehaktballetjes: Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd en een snufje peper en zout. Draai er kleine balletjes van (ca 20 stuks). Pureer de groenten met een staafmixer fijn en zet terug op het vuur.
 
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
koolrabi soep 01
 
Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 tot 10 min gaar worden in de soep. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Serveer de soep met wat fijngehakt peterselie.
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes