Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Krieltjessalade

Zomerse aardappelsalade van rucola met rode ui, gedroogde tomaat en krieltjes in pesto.
Ingrediënten
450 gr voorgekookte krieltjes
1 rode ui, in ringetjes
6 gedroogde tomaten, in reepjes
1 eetl groene pesto
50 gr rucola
2 eetl olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding
Kook de krieltjes volgens de verpakking in een pan of in de magnetron gaar. Doe de rucola in een kom en meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de ui en gedroogde tomaten er door heen. Laat de gekookte krieltjes eventueel uitlekken en schep de pesto er door. Meng ze met de salade en serveer lauw.
Als uw dit gerecht als hoofgerecht serveerd, reken dan het dubbele van de ingredienten.
Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas