Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krieltjessalade

Zomerse aardappelsalade van rucola met rode ui, gedroogde tomaat en krieltjes in pesto.
Ingrediënten
450 gr voorgekookte krieltjes
1 rode ui, in ringetjes
6 gedroogde tomaten, in reepjes
1 eetl groene pesto
50 gr rucola
2 eetl olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding
Kook de krieltjes volgens de verpakking in een pan of in de magnetron gaar. Doe de rucola in een kom en meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de ui en gedroogde tomaten er door heen. Laat de gekookte krieltjes eventueel uitlekken en schep de pesto er door. Meng ze met de salade en serveer lauw.
Als uw dit gerecht als hoofgerecht serveerd, reken dan het dubbele van de ingredienten.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×