Lamsbout met sinaasappelen
Lekker met de kerst: in de oven gegaarde rosé lamsbout met sinaasappel en tijm
Ingrediënten
1 kg lamsbout
3 sinaasappels
½ citroen (sap + rasp)
3 tenen knoflook
paar takjes tijm
1 dl droge witte wijn
0,5 dl olijfolie
peper en zout
3 sinaasappels
½ citroen (sap + rasp)
3 tenen knoflook
paar takjes tijm
1 dl droge witte wijn
0,5 dl olijfolie
peper en zout
Bereiding
Leg de lamsbout een kwartier vooraf uit de koelkast en dep droog met keukenpapier. Rasp en pers de halve citroen en 1 sinaasappel en snijd de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijmtakjes, voeg de olijfolie en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Leg de lamsbout in een ovenschaal en verdeel de sinaasappel jus er overheen.



