Lamsbout met sinaasappelen

Lekker met de kerst: in de oven gegaarde rosé lamsbout met sinaasappel en tijm

Ingrediënten 
1 kg lamsbout
3 sinaasappels
½ citroen (sap + rasp)
3 tenen knoflook
paar takjes tijm
1 dl droge witte wijn
0,5 dl olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Leg de lamsbout een kwartier vooraf uit de koelkast en dep droog met keukenpapier. Rasp en pers de halve citroen en 1 sinaasappel en snijd de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijmtakjes, voeg de olijfolie en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Leg de lamsbout in een ovenschaal en verdeel de sinaasappel jus er overheen.
 
Lamsbout_met_sinaasappelen_01
Lamsbout_met_sinaasappelen
Lamsbout_met_sinaasappelen
Lamsbout_met_sinaasappelen_01
Snijd 2 sinaasappels in schijven en leg rondom de lamsbout. Zet de schaal 15 minuten in een oven op 220 graden. Verlaag de temperatuur naar 175 graden en laat nog ongeveer 45 graden garen, de lamsbout behoort rosé te zijn. Besprenkel de lamsbout elke 10 minuten met de sinaasappeljus, zo kan het vlees niet uitdrogen.
 
 
Vind je dit leuk?
28 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!