Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagne met paddestoelen

Lekkere lasagne van paddestoelen, spinazie, pijnboompitten, parmaham met zelfgemaakte bechamelsaus

Ingrediënten
500 gr paddestoelen en kastanjechampignons
12 lasagnevellen
300 gr diepvriesspinazie
6 plakjes parmaham
50 gr geraspte kaas
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
4 eelt pijnboompitten, geroosterd
Scheutje olijfolie
Boter om in te vetten
Peper en zout
 
Bechamelsaus:
50 gr boter
750 ml melk
50 gr bloem
3 eelt mascarpone
Verse bieslook, fijngehakt
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Ontdooi de spinazie in een zeef of vergiet en druk met een lepel al het overtollige vocht er uit. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook aan. Maak de paddestoelen/champignons schoon, snijd in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak ze ongeveer 8 minuten totdat het meeste vocht verdwenen is. Bestrooi met peper en zout. Om de bechamelsaus te maken smelt je de boter in een pan en roer je de bloem er door met een garde zodat er een roux ontstaat. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en laat de saus nog 3 minuutjes goed indikken. Roer de mascarpone er door heen en voeg de bieslook toe. Breng de saus op smaak met genoeg peper en zout. Vet de ovenschaal in met boter en leg 3 lasagnevellen op de bodem. Schenk ¼ van de bechamel saus er over strijk met een mes uit. Verdeel dan wat paddestoelen en champignons, spinazie, pijnboompitten en parmaham er over. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit. De laatste laag bestaat uit bechamelsaus bestrooid met wat spinazie, pijnboompitten en champignons/paddestoelen. Als laatste strooi je er nog royaal wat geraspte kaas over heen. Zet de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven. Pas wel op dat hij niet te donker wordt van boven.
 
Voor een vegetarische variant kun je makkelijk de ham weg laten.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×