Lasagne met pittig gehakt
Heerlijke traditionele lasagne met courgette, pittig gehakt, ricotta en veel kaas natuurlijk
Ingrediënten
400 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
Scheutje rode wijn
Snufje chilipeper, gemalen
1/2 theel paprikapoeder
100 gr parmezaanse kaas, geraspt
75 gr mozzarella, geraspt
1 courgette
250 gr ricotta
1 ei
peper en zout
200 gr lasagnebladen
1 eetl olijfolie
Boter of olie om in te vetten
Materialen
Ovenschaal (ongeveer 20 x 30)
Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak 3 min mee. Schep alles uit de pan. Verwijder de zaadjes en het steeltje van de rode peper en hak ook fijn. Fruit deze in de pan en voeg daarna het gehakt toe. Bak het gehakt rul.








Verwarm de oven op 180 graden. Roer de ricotta en het ei in een kom door elkaar. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas er door. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel een beetje van de pittige gehaktsaus over de bodem en schep een beetje van het ricotta mengsel er op. Dek af met lasagnebladen.




Maak zo een aantal lagen en eindig met het een laag gehaktmengsel met ricotta. Meng de overgebleven 50 gr Parmezaanse kaas met de mozzarella en verdeel over de bovenzijde van de lasagne. Zet de lasagne ongeveer 35 tot 40 min in de oven. Lekker met een frisse salade.
Tip: word de bovenkant te snel bruin, dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie.