Lasagne met pittig gehakt

Heerlijke traditionele lasagne met courgette, pittig gehakt, ricotta en veel kaas natuurlijk

Ingrediënten 
400 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
Scheutje rode wijn
Snufje chilipeper, gemalen
1/2 theel paprikapoeder
100 gr parmezaanse kaas, geraspt
75 gr mozzarella, geraspt
1 courgette
250 gr ricotta
1 ei
peper en zout
200 gr lasagnebladen
1 eetl olijfolie
Boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Ovenschaal (ongeveer 20 x 30)
 
Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak 3 min mee. Schep alles uit de pan. Verwijder de zaadjes en het steeltje van de rode peper en hak ook fijn. Fruit deze in de pan en voeg daarna het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
 
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
Voeg de paprikapoeder, snufje chilipeper (let op, voeg beetje bij beetje toe), peper en zout toe en schep goed door. Giet een scheutje rode wijn er bij. Voeg na 5 min de gebakken courgette met de ui en knoflook toe. Giet de tomatenblokjes toe en laat het mengsel 15 min zachtjes pruttelen. Proef tussendoor of er nog wat peper, zout of chilipeper bij kan.
 
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
Verwarm de oven op 180 graden. Roer de ricotta en het ei in een kom door elkaar. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas er door. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel een beetje van de pittige gehaktsaus over de bodem en schep een beetje van het ricotta mengsel er op. Dek af met lasagnebladen.
 
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
lasagne met pittig gehakt 01
Maak zo een aantal lagen en eindig met het een laag gehaktmengsel met ricotta. Meng de overgebleven 50 gr Parmezaanse kaas met de mozzarella en verdeel over de bovenzijde van de lasagne. Zet de lasagne ongeveer 35 tot 40 min in de oven. Lekker met een frisse salade. 
 
Tip: word de bovenkant te snel bruin, dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie.
 
132 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.