Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagne met ricotta

Lekker recept voor lasagne met gehakt, ricotta, basilicum en veel tomaten
Ingrediënten
250 gr ricotta kaas
1 courgette
200 gr worteltjes
500 gr rundergehakt
100 gr baconreepjes of spekjes
1 fles tomatensaus a 690 ml
1 teentje knoflook
1 ui
Verse blaadjes basilicum
4 tomaten
150 gr cherrytomaatjes
12 verse lasagnebladen
Peper en zout
Boter om in te vetten
1 eelt olijfolie

Materialen
Grote rechthoekige ovenschaal

Bereiding
Hak de ui, knoflook, wortel en  courgette in kleine stukjes. Verhit een pan en bak de baconreepjes 5 minuten aan. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Schep het gehakt en de baconreepjes uit de pan en bak de knoflook met de ui in het achtergebleven vet. Voeg de worteltjes en courgette toe en bak een paar min mee. Giet de tomatensaus er bij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus 45 minuten zachtjes pruttelen. Schep halverwege ook het gehakt er door. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een  ovenschaal in met een beetje boter. Verdeel 1/3 van de saus en de ricotta op de bodem en dek af met lasagnebladen. Snijd de tomaten in schijfjes en leg deze samen met wat blaadjes basilicum op de lasagnebladen en dek af met nieuwe bladen. Maak daarna nog 2 lagen met de tomatensaus en ricotta, tomaten en lasagnebladen en eindig met de saus en ricotta. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de lasagne en besprenkel met een beetje olijfolie.  Zet de lasagne 30 minuten in de oven.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×