Lasagne met ricotta

Lekker recept voor lasagne met gehakt, ricotta, basilicum en veel tomaten
Ingrediënten
250 gr ricotta kaas
1 courgette
200 gr worteltjes
500 gr rundergehakt
100 gr baconreepjes of spekjes
1 fles tomatensaus a 690 ml
1 teentje knoflook
1 ui
Verse blaadjes basilicum
4 tomaten
150 gr cherrytomaatjes
12 verse lasagnebladen
Peper en zout
Boter om in te vetten
1 eelt olijfolie

Materialen
Grote rechthoekige ovenschaal

Bereiding
Hak de ui, knoflook, wortel en  courgette in kleine stukjes. Verhit een pan en bak de baconreepjes 5 minuten aan. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Schep het gehakt en de baconreepjes uit de pan en bak de knoflook met de ui in het achtergebleven vet. Voeg de worteltjes en courgette toe en bak een paar min mee. Giet de tomatensaus er bij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus 45 minuten zachtjes pruttelen. Schep halverwege ook het gehakt er door. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een  ovenschaal in met een beetje boter. Verdeel 1/3 van de saus en de ricotta op de bodem en dek af met lasagnebladen. Snijd de tomaten in schijfjes en leg deze samen met wat blaadjes basilicum op de lasagnebladen en dek af met nieuwe bladen. Maak daarna nog 2 lagen met de tomatensaus en ricotta, tomaten en lasagnebladen en eindig met de saus en ricotta. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de lasagne en besprenkel met een beetje olijfolie.  Zet de lasagne 30 minuten in de oven.
163 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.