Lasagne met ricotta

Lekker recept voor lasagne met gehakt, ricotta, basilicum en veel tomaten
Ingrediënten
250 gr ricotta kaas
1 courgette
200 gr worteltjes
500 gr rundergehakt
100 gr baconreepjes of spekjes
1 fles tomatensaus a 690 ml
1 teentje knoflook
1 ui
Verse blaadjes basilicum
4 tomaten
150 gr cherrytomaatjes
12 verse lasagnebladen
Peper en zout
Boter om in te vetten
1 eelt olijfolie

Materialen
Grote rechthoekige ovenschaal

Bereiding
Hak de ui, knoflook, wortel en  courgette in kleine stukjes. Verhit een pan en bak de baconreepjes 5 minuten aan. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Schep het gehakt en de baconreepjes uit de pan en bak de knoflook met de ui in het achtergebleven vet. Voeg de worteltjes en courgette toe en bak een paar min mee. Giet de tomatensaus er bij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus 45 minuten zachtjes pruttelen. Schep halverwege ook het gehakt er door. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een  ovenschaal in met een beetje boter. Verdeel 1/3 van de saus en de ricotta op de bodem en dek af met lasagnebladen. Snijd de tomaten in schijfjes en leg deze samen met wat blaadjes basilicum op de lasagnebladen en dek af met nieuwe bladen. Maak daarna nog 2 lagen met de tomatensaus en ricotta, tomaten en lasagnebladen en eindig met de saus en ricotta. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de lasagne en besprenkel met een beetje olijfolie.  Zet de lasagne 30 minuten in de oven.
167 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.