Lasagne van tortilla wraps
Mexicaanse lasagne met lagen van tortillawraps, gehakt en cheddar
Ingredienten
8 tortilla's
500 gr rundergehakt
1 pak of blik tomatenblokjes a 400 gr
150 gr mais uit blik
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 paprika
8 plakken cheddar kaas
200 ml creme fraiche
2 a 3 jalapeno pepers (optioneel)
50 gr geraspte kaas
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Olie om te bakken
peper en zout
Bereiding
Verhit een beetje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Snijd de paprika klein en voeg samen met de uitgelekte mais toe aan het gehakt. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen en iets indikken.




Verhit ondertussen de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Halveer de tortilla's en leg ze zo op de bodem zodat deze bedekt is. Verdeel een beetje (ongeveer 1/4 ) van de creme fraiche over de tortilla. Schep dan 1/3 van het gehaktmengsel er op. Leg hier 4 plakken cheddar kaas op en eventueel een paar ringetjes jalapeno pepers.




Herhaal dit nog 3 keer (laat 1 x de cheddar weg, anders wordt de smaak te sterk aanwezig). Eindig de laatste laag met tortilla's. Bestrijk deze met het laatste deel creme fraiche. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel er eventueel een paar ringetjes jalapeno op. Bak de lasagne 40 minuten in de oven.