Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne

Heerlijke traditionele italiaanse lasagne met gehakt, tomatensaus en bechamelsaus

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
Paar druppeltjes olijfolie
300 gr half om half gehakt
350 ml gezeefde tomaten
12 lasagnebladen
1 zakje mix voor bechamelsaus
500 ml melk
Zout en peper
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden
1 grote wortel
100 gr geraspte kaas
2 teentjes knoflook, gesnipperd
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wortel in kleine stukjes. Verhit een paar druppeltjes olijfolie in een pan. Bak de ui, wortel met de knoflook 2 minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schenk de gezeefde tomaten er bij en laat 5 munten zachtjes pruttelen. (Er mag geen overtollig vocht meer aanwezig zijn in de pan). Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verhit de melk in een pannetje en bereid de bechamelsaus zoals op de verpakking staat beschreven. Vet de ovenschaal in. Schenk een klein laagje bechamelsaus op de bodem van de schaal. Verdeel er 3 lasagnebladen over. Schep dan de helft van het tomaten-gehaktmengsel er op en dek weer af met lasagnebladen. Dan weer een laagje bechamelsaus, lasagnebladen, tomaten-gehaktmengsel, lasagnebladen en eindig met de bechamelsaus. Strooi de kaas er overheen en zet ca 40 minuten in de oven tot die mooi bruin van boven is. Lekker met een frisse salade.

 

Beoordeling (98 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst