Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Limoen bar

Variant op de traditionele lemon bar met limoen in plaats van citroen
Ingrediënten
Bodem:
110 gr boter + om in te vetten
125 gr bloem
50 gr suiker
 
Topping
200 gr suiker
2 eieren
2 eetl bloem
1 theel bakpoeder
snufje zout
Rasp en sap van 1 limoen
Poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Ovenschaaltje van ca 15 x 20 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter, 125 gr bloem en 50 gr suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg. Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de topping met een mixer tot een romig mengsel. Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het limoenmengsel er over heen. Draai de oven terug naar 160 graden. Zet de ovenschaal daarna ongeveer 40 minuten in de oven. Zet hem vrij laag in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven. Als je met de schaal beweegt en je ziet de toppinglaag niet meer bewegen is hij stevig genoeg. Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.
Beoordeling (68 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s