Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Limoen bar

Variant op de traditionele lemon bar met limoen in plaats van citroen
Ingrediënten
Bodem:
110 gr boter + om in te vetten
125 gr bloem
50 gr suiker
 
Topping
200 gr suiker
2 eieren
2 eetl bloem
1 theel bakpoeder
snufje zout
Rasp en sap van 1 limoen
Poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Ovenschaaltje van ca 15 x 20 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter, 125 gr bloem en 50 gr suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg. Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de topping met een mixer tot een romig mengsel. Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het limoenmengsel er over heen. Draai de oven terug naar 160 graden. Zet de ovenschaal daarna ongeveer 40 minuten in de oven. Zet hem vrij laag in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven. Als je met de schaal beweegt en je ziet de toppinglaag niet meer bewegen is hij stevig genoeg. Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.
Beoordeling (65 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes