Limoen bar

Variant op de traditionele lemon bar met limoen in plaats van citroen
Ingrediënten
Bodem:
110 gr boter + om in te vetten
125 gr bloem
50 gr suiker
 
Topping
200 gr suiker
2 eieren
2 eetl bloem
1 theel bakpoeder
snufje zout
Rasp en sap van 1 limoen
Poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Ovenschaaltje van ca 15 x 20 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter, 125 gr bloem en 50 gr suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg. Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de topping met een mixer tot een romig mengsel. Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het limoenmengsel er over heen. Draai de oven terug naar 160 graden. Zet de ovenschaal daarna ongeveer 40 minuten in de oven. Zet hem vrij laag in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven. Als je met de schaal beweegt en je ziet de toppinglaag niet meer bewegen is hij stevig genoeg. Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.
114 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.