Limoen muffins

Makkelijk muffinrecept met een frisse limoen smaak die binnen 40 minuten klaar zijn

Ingredienten
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
75 gr witte basterdsuiker
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
1,5 dl melk
2 limoenen
 
Materialen
Muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de limoenen met een fijne rasp en pers het sap uit. Als je geen papiertjes gebruikt vet je de muffinvorm nog even in met een beetje boter. Zeef de bloem boven een grote kom.
 
limoen muffins 01
limoen muffins 01
limoen muffins 01
limoen muffins 01
Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, limoenrasp, limoensap en eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 20 tot 25 min in de oven mooi goudbruin.
 

39 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.