Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Limoncello dessert met ananas

  **
 
Laat voor een kindvriendelijke variant de limoncello achterwege.
 
Ingrediënten
½ ananas
4 eetl limoncello (citroenlikeur)
12 chocolade zoenen
250 gr kwark
150 gr Griekse yoghurt
 
Bereiding
Snijd de ananas in kleine stukjes en meng in een kom met de limoncello. Zet zolang in de koelkast. Meng de kwark met de Griekse yoghurt. Snijd het wafeltje aan de onderkant van de negerzoenen en roer de rest door de kwark en yoghurt. Roer goed door zodat de chocolade laagjes kapot gaan. Snijd 8 van de wafeltjes in stukjes en roer er ook door heen. Schep een flinke schep van het kwark-mengsel in een glas of kommetje. Verdeel een paar stukjes ananas er over en schep er weer een flinke lepel van het kwark-mengsel op en garneer met weer een paar stukjes ananas. Maak kleine sneetjes in de 4 overgebleven wafeltjes en steek deze op de rand van het glas of kommetje.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×