Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Limoncello tiramisu glaasjes

Heerlijk fris toetje voor Pasen: tiramisu in een glaasje met citroen, limoncello en zonder ei

  • 50 ml limoncello (likeur)
  • Ingredienten
    • 1 citroen
    • 250 ml slagroom
    • 125 gr mascarpone
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 pak lange vingers
    • 2 eetlepels amandelschaafsel (licht gersoosterd)
    Materialen
    • 4 glaasjes
    • mixer
    • Rasp

    Bereiding
    Doe de slagroom in een kom. Rasp de citroen met een fijne rasp. Knijp een halve citroen uit bij de slagroom en voeg de rasp toe (en bewaar de andere helft van de citroen voor de garnering). Voeg daarna ook de poedersuiker en limoncello toe en mix de slagroom tot hij stijf begint te worden. Schep dan de mascarpone er bij en mix er door heen.

    limoncelo_tiramisu_01.jpg
    limoncelo_tiramisu_02.jpg
    limoncelo_tiramisu_04.jpg
    limoncelo_tiramisu_03.jpg

    Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en bestrooi met wat amandelschaafsel. Je kunt de tiramisu glaasjes direct serveren of in de koelkast bewaren (max 1 dag en 1 nacht). Steek er voor het serveren een paar lange vingers in en serveer de rest er los bij zodat je kan ‘dippen’. Leuk om te serveren tijdens de paasbrunch of paasdiner.

    Beoordeling (263 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Cannelloni met spinazie en zalm
    Pasta ovenschotel met witlof
    Bietenlasagne met walnoten
    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel