Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Limoncello tiramisu glaasjes

Heerlijk fris toetje voor Pasen: tiramisu in een glaasje met citroen, limoncello en zonder ei

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Doe de slagroom in een kom. Rasp de citroen met een fijne rasp. Knijp een halve citroen uit bij de slagroom en voeg de rasp toe (en bewaar de andere helft van de citroen voor de garnering). Voeg daarna ook de poedersuiker en limoncello toe en mix de slagroom tot hij stijf begint te worden. Schep dan de mascarpone er bij en mix er door heen.

     Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en bestrooi met wat amandelschaafsel. Je kunt de tiramisu glaasjes direct serveren of in de koelkast bewaren (max 1 dag en 1 nacht). Steek er voor het serveren een paar lange vingers in en serveer de rest er los bij zodat je kan ‘dippen’. Leuk om te serveren tijdens de paasbrunch of paasdiner.

    Voorgerechten

    Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

    ×