Limoncello tiramisu glaasjes

Heerlijk fris toetje voor Pasen: tiramisu in een glaasje met citroen, limoncello en zonder ei

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Doe de slagroom in een kom. Rasp de citroen met een fijne rasp. Knijp een halve citroen uit bij de slagroom en voeg de rasp toe (en bewaar de andere helft van de citroen voor de garnering). Voeg daarna ook de poedersuiker en limoncello toe en mix de slagroom tot hij stijf begint te worden. Schep dan de mascarpone er bij en mix er door heen.

 Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en bestrooi met wat amandelschaafsel. Je kunt de tiramisu glaasjes direct serveren of in de koelkast bewaren (max 1 dag en 1 nacht). Steek er voor het serveren een paar lange vingers in en serveer de rest er los bij zodat je kan ‘dippen’. Leuk om te serveren tijdens de paasbrunch of paasdiner.

346 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!