Luchtige bosvruchten taart
Lekker voor bij de koffie: makkelijke luchtige taart met bosbessen, bramen, frambozen en aardbeien
Ingredienten
4 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker a 8 gram
120 gr gesmolten boter + om in te vetten
140 gr bloem + om te bestuiven
1 theel bakpoeder
500 gr verse bosvruchten zoals bosbessen, bramen, frambozen en aardbeien
Poedersuiker om te bestrooien
Materiaal:
Mixer
Springvorm van ca 24 – 26 cm
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Splits de eieren en klop het eiwit met een mixer. Als de eiwitten bijna stijf zijn voeg je de suiker in beetjes toe en mix je ook de vanillesuiker er door. Mix daarna een voor een de eidooiers er door.






Leg een stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en vet de vorm verder in en bestuif lichtjes met bloem. Giet het beslag in de cakevorm. Was het fruit en dep voorzichtig droog. Schep ongeveer een halve eetl bloem door het fruit (dit voorkomt dat deze snel naar de bodem zakken) en verdeel daarna het fruit over de bovenzijde van het beslag.



Zet de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Het kan zijn dat de taart iets langer de tijd nodig heeft omdat het fruit best nat is. Contoleer daarom met een satéprikker of hij goed gaar is. Laat hem wat afkoelen in de vorm. Bestrooi met een beetje poedersuiker.