Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Luchtige cake met aardbeien

Heerlijke recept van mijn moeder; Limburgse bienestich gevuld met slagroom en aardbeien

Ingrediënten
6 eieren
200 gr suiker
75 gr bloem
Rasp van 1 citroen
75 gr maizena
250 ml slagroom
250 gr aardbeien
1 zakje klop fix
Poedersuiker
 
Materialen
Bakblik van ca 24 tot 26 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden en vet de bakvorm in. Splits alle eieren en mix het eigeel met 2/3 deel van de suiker en citroenrasp luchtig. Mix daarna met schone mixer 1/3 deel van de suiker met het eiwit stijf. Schep het eiwit door het eigeel-mengsel. Meng de maïzena met de bloem en zeef deze boven het eiermengsel. Schep het meel er voorzichtig doorheen, als je gaat roeren worden de cake minder luchtig. Giet het mengsel in de bakvorm en zet 25 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig dwars doormidden. Klop de slagroom met de klop-fix stijf en bestrijk beide doorgesneden helften van de cake hiermee. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de onderste helft van de cake. Dek af met de bovenste helft en bestrooi flink met wat poedersuiker. Bewaar de taart in de koelkast. Je kunt de aardbeien ook vervangen met bijvoorbeeld kersen of abrikozen.
 
Beoordeling (96 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel