Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Luchtige cake met aardbeien

Heerlijke recept van mijn moeder; Limburgse bienestich gevuld met slagroom en aardbeien

Ingrediënten
6 eieren
200 gr suiker
75 gr bloem
Rasp van 1 citroen
75 gr maizena
250 ml slagroom
250 gr aardbeien
1 zakje klop fix
Poedersuiker
 
Materialen
Bakblik van ca 24 tot 26 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden en vet de bakvorm in. Splits alle eieren en mix het eigeel met 2/3 deel van de suiker en citroenrasp luchtig. Mix daarna met schone mixer 1/3 deel van de suiker met het eiwit stijf. Schep het eiwit door het eigeel-mengsel. Meng de maïzena met de bloem en zeef deze boven het eiermengsel. Schep het meel er voorzichtig doorheen, als je gaat roeren worden de cake minder luchtig. Giet het mengsel in de bakvorm en zet 25 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig dwars doormidden. Klop de slagroom met de klop-fix stijf en bestrijk beide doorgesneden helften van de cake hiermee. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de onderste helft van de cake. Dek af met de bovenste helft en bestrooi flink met wat poedersuiker. Bewaar de taart in de koelkast. Je kunt de aardbeien ook vervangen met bijvoorbeeld kersen of abrikozen.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×