Macaroni met kipballetjes
Macaronischotel uit de oven met courgette, champignons en licht pittige kipballetjes
Ingredienten
350 gr macaroni
520 ml gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
400 gr champignons
1 courgette
Snuf cayennepeper
1 uitje
2 teentje knoflook
Peper en zout
200 gr geraspte kaas
1 theel oregano
Balletjes:
500 gr kipgehakt
1 theel sambal
1 rode peper
1 ei
3 eetl paneermeel
Peper en zout
Materialen
Grote ovenschaal of meerdere kleine
Bereiding
Begin met het maken van de balletjes. Meng het gehakt, sambal, ei en paneermeel door elkaar. Hak de rode peper fijn en meng er ook door. Breng het gehakt op smaak met een beetje peper en zout. Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze rondom bruin in een koekenpan.








Schep de macaroni en de helft van de kaas door de saus met groenten en verdeel daarna over een grote ovenschaal of kleine ovenschaaltjes. Leg de kipgehaktballetjes er boven op en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 min in de oven.
Zonder rode peper en sambal ook ideaal voor kinderen