Manchegoballetjes

Heerlijk tapas hapje, Spaanse gefrituurde manchegoballetjes met een pittige bite

Hapjes en snacks 20 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop het eiwit met een mixer stijf. Spatel de kaas en de helft van het paneermeel er doorheen en breng op smaak met de peterselie, rode peper, zout en wat peper. Maak met je handen kleine balletjes van het beslag.

  2. Klop het eigeel los en haal de balletjes eerst door het eigeel en daarna door de andere helft van het paneermeel. Verhit de olie tot ongeveer 180 graden en frituur de balletjes in 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Heeft het gesmaakt?
68 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!