Mediteraanse vis met paprika

Lekker visrecept uit de oven met een laagje van geroosterde paprika, amandelen en feta

Ingrediënten 
4 stukken witvis (bv pangasius)
3 a 4 geroosterde paprika’s uit pot
1 eetl citroensap
40 gr paneermeel
verse peterselie
½ theel paprikapoeder
1 teentje knoflook
25 gr amandelen
1 sjalotje
75 gr feta
scheutje olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Hak de knoflook, amandelen, peterselie en het sjalotje ook fijn en schep door de paprika’s. Voeg paprikapoeder, paneermeel, citroensap en een scheutje olijfolie toe en schep alles door elkaar.
 
mediteraanse vis 01
mediteraanse vis 01
mediteraanse vis 01
Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bestrooi met een beetje peper en zout. Besmeer de vis met een laagje van het paprikamengsel. Verkruimel de feta er over en zet de vis ongeveer 20 min (afhankelijk van de dikte) in de oven. Lekker met een frisse salade en aardappeltjes.
 
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.