Pastinaak lasagne

Deze romige lasagne met vergeten groenten zoals meiknollen en pastinaak is een lekkere afwisseling
Ingredienten
6 meiknollen (meirapen)
2 pastinaken
1 rode ui
50 gr roomboter
60 gr bloem
750 ml melk
Halve ui
3 kruidnagels
1 laurierblad
Peper en zout
2 eetlepels honing
Olijfolie
1 pak lasagne vellen
100 gram geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Vet een ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de meiknollen en pastinaken. Snijd in kleine stukken en pel de beide uien. Prik met behulp van de kruidnagels het laurierblad vast aan de halve ui. Leg de ui in een kookpan gevuld met de melk en laat op laag vuur zachtjes trekken.
Verhit de boter in een kleine pan en zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe. Roer goed met een houten lepel en laat een paar minuutjes rustig garen. Blijf af en toe roeren, zo verdwijnt de ‘bloem smaak’. Laat het  mengsel, genaamd roux, afkoelen.
meiknol lasagne 01
meiknol lasagne 01
meiknol lasagne 01
meiknol lasagne 01
Verwijder de halve ui met kruidnagels en laurierblad. Schenk de hete melk beetje voor beetje bij de afgekoelde roux. Roer het steeds glad met een garde tot alle melk is toegevoegd. Laat het iets indikken op laag vuur en breng de bechamel saus op smaak met peper en zout.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de rode ui, meiknollen en pastinaak ongeveer 4 minuten. Voeg de honing toe en bak het nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Begin met een laag bechamelsaus, daarna lasagne vellen en daar bovenop meiknol en pastinaak mengsel. Herhaal dit tot alles op is en bestrooi royaal met geraspte kaas. Bak de lasagne in ongeveer 20 tot 30 minuten, totdat de kaas goudbruin is en de lasagne vellen gaar zijn.
 
22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.