Mexicaanse groentesoep

Lekkere goed gevulde Mexicaanse soep met paprika, mais en kidneybonen

Ingredienten
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 theel kurkuma
1 liter groentebouillon
200 gr mais uit blik, uitgelekt
200 gr kidneybonen
200 ml tomaten, gezeefd
2 groene pepers uit pot
1 eetl olijfolie
Paar takjes verse koriander
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook en groene pepers fijn. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met de kurkuma 3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
 
mexicaanse groente soep 01
mexicaanse groente soep 01
mexicaanse groente soep 01
mexicaanse groente soep 01
Voeg de gezeefde tomaten en de helft van de mais en de helft van de paprika toe en breng weer aan de kook. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de rest van de mais, paprika en de kidneybonen toe en verwarm nog even mee. Hak de koriander fijn en strooi over de soep.

 

 

Vind je dit leuk?
166 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!