Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse groentesoep

Lekkere goed gevulde Mexicaanse soep met paprika, mais en kidneybonen

Ingredienten
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 theel kurkuma
1 liter groentebouillon
200 gr mais uit blik, uitgelekt
200 gr kidneybonen
200 ml tomaten, gezeefd
2 groene pepers uit pot
1 eetl olijfolie
Paar takjes verse koriander
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook en groene pepers fijn. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met de kurkuma 3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
 
mexicaanse groente soep 01
mexicaanse groente soep 01
mexicaanse groente soep 01
mexicaanse groente soep 01
Voeg de gezeefde tomaten en de helft van de mais en de helft van de paprika toe en breng weer aan de kook. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de rest van de mais, paprika en de kidneybonen toe en verwarm nog even mee. Hak de koriander fijn en strooi over de soep.

 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×