Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mihoen met gambas

In 20 minuten een heerlijke en gezonde oosterse maaltijd op tafel
Ingrediënten
250 gr mihoen
1 eetl wokolie
1 sjalot
1 rode peper
20 gekookte gamba’s
1 zak wokgroente a 400 gram
3 teentjes knoflook, uitgeperst
25 ml sojasaus
100 ml zoete chilisaus
10 gr verse koriander, grof gesneden
1 eetl gesneden bieslook
 
Bereiding
Breng een pan met ongeveer 2 liter aan de kook. Draai het vuur uit en doe de mihoen in het water. Laat het ongeveer 4 min wellen en giet dan af en spoel af met koud water. Snipper de sjalot en de rode peper fijn. Doe de wokolie in een grote wokpan en fruit de sjalot met de rode peper. Voeg de gamba’s (gepeld of ongepeld) en de knoflook toe en de bak 2 minuutjes aan. Voeg de wokgroente toe. (je kunt ook de helft van de groente apart bakken en in een apart kommetje serveren) schenk de sojasaus en de chilisaus bij de gamba’s en groente en roer goed door. Voeg ook de mihoen toe aan de wokpan en zorg ervoor dat deze goed gemengd word met de groente en saus. Voeg als laatste de verse koriander en bieslook toe en bak nog een minuutje mee. Serveer direct. Lekker met een salade of kroepoek.
Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst