Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini broccoli taartjes

Kleine hartige taartjes met broccoli en een krachtige en pittige smaak van roquefort kaas
Ingredienten
6 plakken deeg voor hartige taart
150 gr broccoli, in kleine roosjes
50 gr roquefort kaas
2 eieren
125 ml slagroom
Beetje peterselie
 
Materialen
Taartvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Kook de broccoli roosjes 3 min voor in pan met water en giet ze af. Leg een plak deeg over een taartvormpje en druk het overtollige deeg er af. Prik wat gaatjes in de bodem.
 
broccoli taartjes 01
broccoli taartjes 01
broccoli taartjes 01
broccoli taartjes 01
Klop de eieren los met de room, peterselie en de kaas (peper en zout toevoegen is niet nodig door de sterke smaak van de kaas). Verdeel de broccoli over de taartvormpjes. Giet wat van het eimengsel er over. Bak de mini quiches ongeveer 25 minuten in de oven.
 
Tip verzamel het overgebleven deeg en draai hier stengels van en bak deze mee met de broccoli taartjes. Zo maak je makkelijk broodstengels.
Beoordeling (67 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm