Mini broccoli taartjes

Kleine hartige taartjes met broccoli en een krachtige en pittige smaak van roquefort kaas
Ingredienten
6 plakken deeg voor hartige taart
150 gr broccoli, in kleine roosjes
50 gr roquefort kaas
2 eieren
125 ml slagroom
Beetje peterselie
 
Materialen
Taartvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Kook de broccoli roosjes 3 min voor in pan met water en giet ze af. Leg een plak deeg over een taartvormpje en druk het overtollige deeg er af. Prik wat gaatjes in de bodem.
 
broccoli taartjes 01
broccoli taartjes 01
broccoli taartjes 01
broccoli taartjes 01
Klop de eieren los met de room, peterselie en de kaas (peper en zout toevoegen is niet nodig door de sterke smaak van de kaas). Verdeel de broccoli over de taartvormpjes. Giet wat van het eimengsel er over. Bak de mini quiches ongeveer 25 minuten in de oven.
 
Tip verzamel het overgebleven deeg en draai hier stengels van en bak deze mee met de broccoli taartjes. Zo maak je makkelijk broodstengels.
79 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.