Mini Charlotte’s met framboos

Maak deze kleine versie van de Charlotte Russe. Fruitige mousse van frambozen met lange vingers rondom. Kleine cadeautjes om te eten.

Nagerecht 1 uur + 3 uur wachttijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Doe 50 ml water in een pannetje en voeg daar de suiker en ongeveer 1/3 van de frambozen en verwarm deze tot de suiker is opgelost en de frambozen uit elkaar vallen.

  3. Knijp de gelatine uit en roer door het warme mengsel. Laat daarna grotendeels afkoelen.

  4. Klop ondertussen de slagroom stijf. Mix vervolgens de kwark er kort door.

  5. Leg een paar mooie frambozen apart voor de garnering en prak de rest fijn en mix door de het slagroommengsel. Mix dan ook het gelatinemengsel erdoor.

  6. Leg de ringen op een snijplank of bakplaat met folie of bakpapier er onder. Bekleed de randen van de ringen of de schaaltjes met plastic folie.

  7. Snijd een klein stukje van de lange vingers en plaats deze rechte kant naar beneden in de vormpjes langs de rand.

  8. Schep het frambozenmengsel erin en garneer met een hele framboos.

  9. Laat ze minimaal 3 uur goed opstijven in de koelkast.

  10. Haal ze dan voorzichtig uit de vorm en bind er een lintje om heen.

  11. Tips: Vervang de frambozen eens door aardbei of mango.

  12. Je kunt ook 1 grote Charlotte maken in een springvorm. Houd dan een iets langere opstijftijd aan.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!