Mini charlotte met kersen
Budgetrecept: leuk dessert van room met kersen omringd door lange vingers in een glaasje
Ingrediënten
1 pak lange vingers a 175 gr € 0,79
125 ml slagroom € 0,30
150 ml kwark € 0,26
3 blaadjes gelatine € 0,47
Pot kersen a 340 ml € 1,00
In huis:
Chocolade vlokken of hagelslag om te decoreren
Materialen
4 kleine glaasjes
Mixer
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng 50 ml van het sap in een pannetje aan de kook en haal daarna van het vuur. Roer de gelatine er door.








Maak de lange vingers op dezelfde hoogte als de glaasjes. Zet de lange vingers rechtop tegen de rand van de glaasjes. Leg eventueel een stukje lange vinger op de bodem om schuiven te voorkomen. Schep de kersenroom er midden in. Leg een hele kers er boven op. Bestrooi met wat vlokken. Laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Je kunt dit dessert ook eventueel een dag van te voren maken.
Kersttip: wikkel een gouden of rood lintje om de glaasjes