Mini croissants met spinazie

Lekker en makkelijk hartig hapje met spinazie, feta en een pittige bite van rode peper

Ingrediënten
1 blik mini party croissants (24 stuks)
Handje verse spianzie
50 gr feta kaas
½ rode peper
Peper en zout
1 ei, losgeklopt
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de spinazie fijn en verkuimel de feta er door. Hak de halve rode peper heel fijn en meng ook er door. Breng het mengsel op smaak met peper en een klein beetje zout (de feta is ook al zout). Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoekjes los. Schep ongeveer een theelepel van het spinaziemengsel in het midden en druk het mengsel een beetje naar binnen als je het oprolt. Herhaal dit totdat alle croissantjes gevuld en opgerold zijn. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met ei. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin. Zowel warm als koud lekker.
 
 
40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.