Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini focaccia met tomaat

Focaccia broodjes met tomaat en rozemarijn, lekker tijdens een picknick of high tea.
Ingrediënten
4 a 5 cherrytomaatjes
125 gr witbroodmix
75 warm water
1 theel rozemarijn
Zout en peper
1 eetl oregano
2 eetl olijfolie
 
Materialen
bakpapier
mixer met deeghaken
Deegroller
 
Bereiding
Doe de broodmix met het water, een snufje zout en oregano in een kom en mix met deeghaken. Kneed het tot een compacte deegbal en laat 40 min afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 4 bollen. Rol de bollen deeg uit met wat bloem of tussen bakpapier (zie kooktip). Bestrijk de focaccia’s met olijfolie. Snijd de tomaatjes in tweeen of vieren en verwijder het vocht en zaadjes. Leg de stukjes tomaat op de broodjes en bestrooi met zout, peper en rozemarijn. Bak ze in 8 minuten mooi bruin. Liever een grote focaccia maken? Probeer dan dit basisrecept voor focaccia brood.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×