Kiprollades met ontbijtspek
Een van mijn favoriete recepten: kiprolletjes met rozijnen, sinaasappel en kaneel omwikkeld met spek
Ingredienten
100 gr rozijnen
2 sinaaappels
4 kipfilets
1 theel kaneel
Paar takjes verse peterselie
½ theel tijm (gedroogd)
125 gr ontbijtspek in lange repen
zwarte peper
Materialen
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Vleeshamer of deegroller
Bereiding
Snijd met een scherp mes de schil van boven naar beneden van de sinaasappel. Snij de partjes er uit zodat je alleen het vruchtvlees overhoud en geen velletjes. Hak de partjes in stukjes en meng met de rozijnen, kaneel, peterselie en tijm. Verwarm de oven op 200 graden.






Rol de kip voorzichtig op en wikkel 3 of 4 plakjes spek er strak er om heen. Je kunt eventueel een prikker gebruiken om het beter vast te zetten. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak de kiprollades rondom mooi bruin en knapperig. Leg ze in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal met kiprolletjes 25 min in de oven. Controleer of de kip gaar is.


