Kiprollades met ontbijtspek

Een van mijn favoriete recepten: kiprolletjes met rozijnen, sinaasappel en kaneel omwikkeld met spek

Ingredienten
100 gr rozijnen
2 sinaaappels
4 kipfilets
1 theel kaneel
Paar takjes verse peterselie
½ theel tijm (gedroogd)
125 gr ontbijtspek in lange repen
zwarte peper
 
Materialen
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Vleeshamer of deegroller
 
Bereiding
Snijd met een scherp mes de schil van boven naar beneden van de sinaasappel. Snij de partjes er uit zodat je alleen het vruchtvlees overhoud en geen velletjes. Hak de partjes in stukjes en meng met de rozijnen, kaneel, peterselie en tijm. Verwarm de oven op 200 graden.
 
mini kiprollade met kaneel 01
mini kiprollade met kaneel 01
mini kiprollade met kaneel 01
Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden en klap ze open zodat je een lang stuk vlees hebt. Dek af met een stuk huishoudfolie en sla de kip met een vleeshamer of deegroller wat platter. Bestrooi de bovenzijde van de kip met wat zwarte peper en verdeel het sinaasappelmengsel er over.
 
mini kiprollade met kaneel 01
mini kiprollade met kaneel 01
mini kiprollade met kaneel 01
Rol de kip voorzichtig op en wikkel 3 of 4 plakjes spek er strak er om heen. Je kunt eventueel een prikker gebruiken om het beter vast te zetten. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak de kiprollades rondom mooi bruin en knapperig. Leg ze in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal met kiprolletjes 25 min in de oven. Controleer of de kip gaar is.
 
 
mini kiprollade met kaneel 01
mini kiprollade met kaneel 01
mini kiprollade met kaneel 01
Dit gerecht is lekker met bijvoorbeeld aardappel en aubergineblokjes uit de oven.
 
6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.