Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini monchoutaart

Makkelijk recept voor deze kleine monchou taartjes van roomkaas met kersentopping

Ingredienten
Ongeveer 8 bastonjekoeken
30 gr boter
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
50 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
200 gr monchou roomkaas
1 blikje vlaaivulling kersen
 
Materialen
2 springvormpjes van 12 cm
Mixer
 
Bereiding
Stamp de koekjes fijn of hak ze in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet 2 springvormen in met boter en/of bekleed met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk zachtjes aan. Zet de vorm zolang in de koelkast. Mix de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker stijf.
 
mini monchoutaart 01
mini monchoutaart 01
mini monchoutaart 01
mini monchoutaart 01
Prak de monchou met de suiker door elkaar en meng daarna met de slagroom. Schep het mengsel op de koekbodem en strijk de bovenzijde glad. Zet de taartjes minimaal 3 uur in de koelkast (liefst hele nacht). Haal de springvorm voorzichtig los, ga eventueel met een mes langs de randjes om hem los te snijden. Verdeel daarna de vlaaivulling over de taartjes.
 

 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×