Mini pesto broodjes

Leuk als borrelhapje of voor de high tea; broodrolletjes met pesto en verse basilicum

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen.

Bebloem het werkblad en rol het deeg uit. Doe dit eventueel in 2 keer omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat.

Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over.

Rol het deeg op en snijd in plakken van ca. 3 cm.

Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Bij mij paste er 12 rolletjes in één ovenschaal, dus ik had 2 schalen nodig. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte ertussen. Dek af en laat voor de tweede keer rijzen.

Verwarm de oven ondertussen voor op 200° graden.

Zet de broodjes ca. 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Bestrijk ze eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

Met dit recept kun je overigens ook eindeloos variëren met de vulling. Hartig, maar ook zoet zoals kaneelpecan kaneelcranberry en deze met pompoen kaneel is ook echt heerlijk.

Tip: je zou

178 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!