Mini pesto broodjes
Leuk als borrelhapje of voor de high tea; broodrolletjes met pesto en verse basilicum
ingrediënten
Bereiding
-
Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen.
-
Bebloem het werkblad en rol het deeg uit. Doe dit eventueel in 2 keer omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat.
-
Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over.
-
Rol het deeg op en snijd in plakken van ca. 3 cm.
-
Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Bij mij paste er 12 rolletjes in één ovenschaal, dus ik had 2 schalen nodig. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte ertussen. Dek af en laat voor de tweede keer rijzen.
-
Verwarm de oven ondertussen voor op 200° graden.
-
Zet de broodjes ca. 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
-
Bestrijk ze eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.
-
Met dit recept kun je overigens ook eindeloos variëren met de vulling. Hartig, maar ook zoet zoals kaneel, pecan kaneel, cranberry en deze met pompoen kaneel is ook echt heerlijk.
-
Tip: je zou

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!