Mini pesto broodjes

Leuk als borrelhapje of voor de high tea; broodrolletjes met pesto en verse basilicum
Ingrediënten
1 broodmix a 500 gr
190 gr pesto (vers of uit een potje)
Verse blaadjes basilicum
30 gr pijnboompitten
 
Materialen
2 x ovenschaal of bakvorm van ca 22 cm doorsnede of 1 hele grote bakplaat
 
Bereiding
Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen. Bebloem het werkblad en rol het deeg uit, doe dit eventueel in 2x omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat. Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over. Rol het deeg op en snijd in plakken van ca 3 cm.
mini pesto rolletjes01
mini pesto rolletjes02
mini pesto rolletjes03
mini pesto rolletjes04
Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Bij mij paste er 12 rolletjes in één ovenschaal, dus had 2 schalen nodig. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte er tussen. Dek af en laat voor de tweede keer rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Zet de broodjes ca 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Bestrijk ze eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.
173 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.