Mini pesto broodjes
Leuk als borrelhapje of voor de high tea; broodrolletjes met pesto en verse basilicum
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen.
-
Bebloem het werkblad en rol het deeg uit. Doe dit eventueel in 2 keer omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat.
-
Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over.
-
Rol het deeg op en snijd in plakken van ca. 3 cm.
-
Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Bij mij paste er 12 rolletjes in één ovenschaal, dus ik had 2 schalen nodig. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte ertussen. Dek af en laat voor de tweede keer rijzen.
-
Verwarm de oven ondertussen voor op 200° graden.
-
Zet de broodjes ca. 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
-
Bestrijk ze eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.
-
Met dit recept kun je overigens ook eindeloos variëren met de vulling. Hartig, maar ook zoet zoals kaneel, pecan kaneel, cranberry en deze met pompoen kaneel is ook echt heerlijk.
-
Tip: je zou

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!