Mini pizza’s van de barbecue
Ook zonder pizzasteen kun je op de bbq prima pizza's maken, bijvoorbeeld deze met paprika en chorizo
Besmeer de pizza met tomatensaus, en beleg met stukjes paprika en chorizo. Bestrooi met een beetje mozzarella. Leg de pizza’s op de bbq als hij niet meer al te heet is (anders worden ze snel zwart van de onderzijde).
Ingredienten
Deeg voor pizza (kant en klaar of zelfgemaakt pizzadeeg)
6 eetlepels tomatensaus
3 eetlepels geraspte mozzarella
Wat plakjes chorizo worst
1 paprika
olijfolie om in te smeren
Materialen
aluminiumfolie
barbecue met deksel
Bereiding
Verdeel de rechthoekige lap deeg in 6 stukken. Neem een stuk aluminiumfolie en vouw dit dubbel met de glanzende zijde aan de buitenzijde. Bestrijk een zijde in met wat olijfolie. Leg een stuk deeg hierop en vouw de randjes iets omhoog.






Als je bbq de temperatuur weergeeft kun je 150 tot 170 graden aanhouden. Sluit de deksel van de barbecue en bak ze in 5 tot 10 minuten krokant en gaar. Kijk regelmatig even of ze al klaar zijn.
Voor de pizza's kun je ook een pizzasteen gebruiken voor op de bbq.