Mini quiche met gorgonzola

Hartig lunch recept of lekker voor bij de high tea; mini quiche met spinazie en gorgonzola
 
 
Ingrediënten
6 velletjes bladerdeeg voor hartige taart
150 gr diepvries spinazie, ontdooid
75 gr gorgonzola
2 eieren
Scheut kookroom
Peper en zout
3 eelt geraspte kaas
Boter om in te vetten
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet 6 muffinvormen in met boter en bekleed ze met de velletjes deeg. Als de spinazie goed ontdooid is doe je hem in een zeef of vergiet en druk je bijna al het vocht er uit. Vul de muffinvormpjes met de spinazie en leg een een stukje gorgonzola op. Klop de eieren los met de geraspte kaas, kookroom, peper en zout en schenk dit over de mini quiches. Zet ze ongeveer 25 min in de oven totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de vorm en serveer ze warm.

 

52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.