Mini quiche met gorgonzola
Hartig lunch recept of lekker voor bij de high tea; mini quiche met spinazie en gorgonzola
Ingrediënten
6 velletjes bladerdeeg voor hartige taart
150 gr diepvries spinazie, ontdooid
75 gr gorgonzola
2 eieren
Scheut kookroom
Peper en zout
3 eelt geraspte kaas
Boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet 6 muffinvormen in met boter en bekleed ze met de velletjes deeg. Als de spinazie goed ontdooid is doe je hem in een zeef of vergiet en druk je bijna al het vocht er uit. Vul de muffinvormpjes met de spinazie en leg een een stukje gorgonzola op. Klop de eieren los met de geraspte kaas, kookroom, peper en zout en schenk dit over de mini quiches. Zet ze ongeveer 25 min in de oven totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de vorm en serveer ze warm.